Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Haiti

Friday, January 15, 2010

Haiti


Usch, vilken fruktansvärd bild. Katastrofens Haiti börjar mer och mer likna den efter tsunamin i Thailand. Något så fruktansvärt, som ingen egentligen kan göra nånting åt. Det finna ingen skyldig att lägga skulden på.

det finns fler likheter med tsunamin än just den fullkomliga tragiken i att så många mist livet. Liksom då brister omvärldens hjälpinsatser i effektivitet. Så till den grad att fler människor dör varje minut. Hjälpen finns, men man måste vänta på ditten och datten innan man kan leverera heter det (ungefär). Svenskarna som ivrigt väntar på att få hjälpa till har inte fått tillstånd att landa och väntats inte komma iväg fören i morgon bitti. Sen är det ju inte världens lättaste att få dit förnödenheter heller. Vägar, hamnar och landningsbanor var kass innan och är väl inte direkt bättre nu. Människor är så frustrerade att de i ren desperation plundrar de lager de kan finna. Man kan inte ens tänka sig hur det är därnere och tur är väl egentligen det.

Sverige försöker hjälpa till genom att skäna 233 miljoner kronor (100 miljoner från Sida och 133 miljoner från biståndsmyndigheten till hjälpföreningarna). Jag undrar hur mycket svenska folket kommer bidra efter fiaskon med pengar som inte gick dit de skulle sist. Jag hoppas verkligen sånt inte förekommer längre och att pengarna går dit dom ska. Lite länkar till var man kan hjälpa till:

Expressen och Röda korset har startat en insamling för de drabbade.

För att skänka 50 kronor - sms:a "AKUT NU" till 72 900.
Skänk valfritt belopp till plusgiro 900 800-4. Skriv "Haiti" på inbetalningstalongen.

Rädda Barnen

Läkarmissionen

Unicef

Och fler närverk och hjälporganisationer hittar du här.
Image and video hosting by TinyPic

No comments: