Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Apelsin - delikat luktförpestare

Sunday, January 24, 2010

Apelsin - delikat luktförpestare

Suger jag åt mig extra mycket eller har alla samma problem att få bort apelsinlukt från händerna? Åt en apelsin för ca 30 minuter sedan och har nog hunnit tvätta händerna ett tiotal gånger sedan dess... och det luktar fortfarande. Det är faktiskt en av de största anledningarna till att jag inte äter så mycket apelsin som jag skulle vilja. Jag älskar frukten, men avskyr doften. Råkar man ta i nånting innan man tvättat händerna luktar dessutom det apelsin för evigt.

Lite nyttig apelsinfakta:
Den vita hinnan på apelsin och citrusklyftor kallas Albedoen och innehåller massor av sunda ämnen bl.a pektin, som kan förebygga cancer, minska ett förhöjt kolesterolvärde och dämpa aptiten. I hinnan finns också andra ämnen som antas kunna hålla cancer på avstånd, nämligen D-glucarat och D-limonen - det sistnämnda är en av de oljor och antioxdidanter som finns i stor mängd i albedoen. Om man ska äta hinnan ska man dock komma ihåg att välja obesprutade eller ekologiska citrusfrukter. Gifterna kan nämligen komma in i albedoen från skalets utsida.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: