Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ekologi milleniets religion?

Friday, January 15, 2010

Ekologi milleniets religion?


Vatikanen och påven, just nu Benedict XVI, har gjort många "kloka" uttalanden genom tiderna... så som den att kondomer förvärrar aidskrisen och att homosexualitet bidrar till jordens undergång. Nu ger de sig på Avatar med anklagelsen att filmen visar på en världsbild där man ska dyrka naturen. Naturen ska skyddas enligt Vatikanen, men de varnar samtidigt för att människan jämställd med andra levande varelser.

"Naturen är inte längre en skapelse att försvara utan en gudomlighet att tillbedja."


Jag är inte helt insatt i den djupa katolicism som råder i Vatikanstaten, men jag vet att den är extrem. Jag har sökt med eld och lyktor över nätet för att hitta en mer ingående förklaring till påvens uttalande. Vad är egentligen så farligt med att dyrka naturen? Säkert nåt trams med att man endast ska dyrka gud och följa Kristus ord (och då ingår väl påven själv där, eftersom han på nåt sätt ska budbärare och allsmäktig när det gäller sina predikningar till mänskligheten).

Lyssnar folket på påven? Tror de honom därborta i Vatikanstaten? Är han trovärdig? Alla påvens uttalanden ger mig mer en känsla av att han är skraj, än att han är övertygad om det han säger (det är han säkert i.o.f.s på ett sätt). Jag tror det är sektskap som styr den katolska kyrkan och inte egentligen religion. Påvens jobb är att i det yttersta bibehålla den stenålderstillvaro vatikanen lyder under och nyheter är förenat med livsfara... för herraväldet inom kyrkan. Folk kanske börjar tänka själva. Hemska tanke.

Men det är inte bara påven som fördömer Avatar. Även psykiatrikerna varnar för filmen. Folk blir deprimerade av den bildsköna tillvaro filmen ger. De vill helt enkelt bli blå, tre meter långa och koppla upp sig mot naturen, så till den grad att de funderar på självmord som om det skulle förvandla dom till Na'vis. Stupid!

Jag slänger både påven och psykbryten på tippen och förklarar i stället James Cameron som ett geni inom fantasyfilm.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: