Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Rysskylan tillbaka

Saturday, January 30, 2010

Rysskylan tillbaka

De sa ju att inte extremkylan skulle komma tillbaka. De ljög ju. Vaknar till 22 minusgrader! Fy! Men det skiter jag i... jag ska snart ut på min obligatoriska Osuddenrunda.

Jag är med i tidningen idag.. nästan i alla fall:

Hela Mälardalen har under eftermiddagen och kvällen haft stora störningar i tågtrafiken. Snö och is på spår och växlar gör att tågen inte kan komma fram i någon riktning från Stockholm.

Senare på kvällen var det totalstopp mellan Stockholm och Göteborg. Ett tågfel i Hallsberg påverkade alla tåg som passerade där.


Där har ni mitt tåg. De skulle lagt till att stoppet var helt i onödan också, för att SJ inte kunde bestämma sig. Konduktören, eller hans som pratade i högtalarna, påpekade irriterat flera gånger att det var "polsk riksdag" som tog besluten. (Polsk riksdag, stormigt möte utan resultat, i överförd bemärkelse oreda eller kaos. Uttrycket härstammar från de historiska polska riksdagarna (sejmerna), där varje adelsman hade absolut veto (polskt veto eller liberum veto); för att ett beslut skulle vinna laga kraft krävdes absolut enighet (konsensus), något som endast med svårighet kunde uppnås.) Och man kan ju börja undra hur mycket av SJ:s alla fel och stopp som verkligen är nödvändiga och hur många som liknar detta fall.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: