Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Pennybridge snowracing

Tuesday, January 19, 2010

Pennybridge snowracing

Det går vilt till i trafiken i Örebro. Precis här utanför, i den stora korsningen vid västra Nobelgatan/Hertig Karls allé ligger stopljuset platt fall mot marken. Hela jäkla stolpen med ljusen neråt. Ljuset fungerar fortfarande och det lyser rött, gult och grönt om vartannat. Man undrar ju vad som lyckats orsaka detta. Min första tanke var bussen eftersom både 12 och 14 passerar korsningen. Dock ligger de bägge i högerfilen och är inte i närheten av den stolpe som var nedkörd. För att orsaka den smällen måste bussen halkat tvärsöver hela korsningen och det fanns inga andra spår i närheten. Nä, det måste vara en lastbil som gjort en vänstersväng. Dock undrar man hur snabbt de måste kört för att lyckas... hur snabbt kan man köra i en vänstersväng i den här snömodden? Jag har plogat igenom Nerikes Allehanda men hittar inget skrivet så ingen lär väl kommit till skada i alla fall... förutom stoppljuset då.

Vad som inte är plogat är vägen... att ta sig hem i modden var nästan värre än passet jag var på. Man får vara riktigt vaksam när man går för helt plötsligt faller en stor kocka snö ner från taken. Istapparna hänger som spjut och bara väntar på att nån ska passera nära nog för att bli spetsad. Måtte vintern försvinna snart.

Vad det dock står i Nerikes Allehanda, är om den vansinnesfärd på snöskoter som man kan skåda i ett fem minuter långt klipp med skatepunk i äkta Örebrostyle som bakgrundsmusik på YouTube. En snowracer dras genom hela söder och sedan upp över stan bakom en bil så det slår gnistor om den. Enligt artikeln i hela 70km/tim.

Polisen är förbannad, men kan inte göra ett skit eftersom varken registreringsskylt eller ansikten syns i klippet. Vansinne är bara förnamnet.



Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Christian said...

snöskoter i think not. det är en snowracer som dras bakom en bil, vilket tydligt syns i videon :D