Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Plastic wrap

Tuesday, January 19, 2010

Plastic wrap

En ny bantningsmetod? eller rent vansinne? Jag vet i sjutton. För mig låter det som det senare. Metoden, som nu är godkänd i EU och som testats på 300 personer, går ut på att man helt enkelt via endoskop klär tarmen i plast som fästs med titanhakar och som sen ska förhindra födan att passera ut genom tarmen och tas upp av kroppen.

En fördel ska såklart vara att man slipper kirurgi som vid gastric bypass, men jag tycker ändå inte det låter direkt vänligt mot kroppen. Infektionsrisken måste vara ganska hög. Eftersom tarmen rör sig ganska duktigt borde även friktion vara ett problem och flera fick faktiskt avbryta p.g.a ihållande smärta eller att plasten lossnade.

Effekten då? den den genomsnittliga viktminskningen var 19%, då plasten fick sitta i 12 - 24 veckor... i snitt 2 kg i veckan och det är väl inte fy skam. Jag undrar dock hur pass bra plasten kan sortera ut maten. Patienterna borde på detta vis inte bara förlora att onyttigheter passerar genom tarmväggen, utan även en massa nyttigheter och näringsämnen som kroppen behöver. Står ingenting om eventuella bristsymtom, men det bör väl ha förekommit.

Men vad vet jag... det kanske är skitbra. Nä, jag avstår plasttarmen... och tack och lov behöver jag den inte heller... just nu i alla fall.

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Eva said...

Asså...vad hände med den vanliga hederliga, ät bättre mat - rör mer på fläsket?