Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Virusprogram till mobilen?

Saturday, January 16, 2010

Virusprogram till mobilen?

Senaste trenden hos hackare är att skapa trojaner som angriper smartphonemobiler och tar över telefonlinjen för att ringa upp dyra mobilnummer. Trojanerna angriper telefonerna genom lerladdade videoklipp och program.

Vad kan man göra för att förhindra det då? Jo, man ska köpa ett svindyrt virusprogram även till sin mobil. Men än så länge verkar det inte finnas så mycket att välja på. F-secure har lanserat ett skydd, men för det får du betala 399:- för ett års skydd. Det är väl inte dyrt i sig, men det som stör mig är att man i dag inte kan köpa i princip något utan att behöva köpa till en massa prylar för att det ska funka som det ska. Vad hände med kompletta paketlösningar? Förr i tiden betydde det att du faktiskt fick allt du behövde... idag får du bara allt du behöver, men bara för en nanokomponent av det du ska ha det till.

Vore ju bra mycket roligare att i sånt fall köpa sig en Mac och söka igenom telefonen med den.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: