Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Tänk om...

Friday, January 29, 2010

Tänk om...

Ett äldre par i Dorset har ägt en vas i 50 år efter att ha fått den i present. Det gamla paret använde den höga vasen som paraplyställ. Men det var när den stod undanskuffad i ett gästrum som en antikexpert fick upp ögonen för den.Den 270 år gamla kinesiska vasen var värd mer än deras hus – nästan sex miljoner kronor.


Å, tänk om man hade nåt sånt i sitt hem! Nåt som är värt så mycket pengar alltså! Nu vet jag inte hur just denna vas såg ut, men den på bilden är ju dessutom skitsnygg... förutom att den är blå... jag är inte så förtjust i blått, men i en annan färg så hade den lätt fått en hedersplats i min hall. Skulle dessutom passa utmärkt in med mina medaljongtapeter.

Lite kuriosa: vasen tillverkades med största säkerhet till kejsaren Qianlong runt 1740 när det kinesiska porslinet var inne i sin gyllene period och kan ha tillhört Florence Nightingales familj! Tänk bara det i sig! utan värdet på 6 miljoner! Ok... ge hit!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: