Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Supernyttiga veckan

Monday, January 25, 2010

Supernyttiga veckan


Min supernyttiga vecka har startat. Främst går det ut på att jag ska försöka lära mig äta mat på kvällen och inte yougurt och macka, men jag tänkte slå till på stort och köra supernyttigt rakt över. Idag blev det grötfrukost (som vanligt), en ostsmörgås till mellis på jobbet, Kycklingsallad med kikärtor till lunch. Det råkade stå en chokladask på jobbet, så till mellis blev det tre bitar choklad. Kom lite ur spår där direkt, men vafan, veckan har ju bara börjat. Kvällsmackan lyckades jag inte komma ifrån, men det blev en nyttig dinkel och surdegsmacka, med räkost och kalkon och till den lite fisksoppa.

På morgondagens meny står förutom den sedvanliga grötfrukosten, mellis med äpple keso och kanel. Lunchlådan består av stekt hoki, hemmalagade klyftpotäter och stuvad spenat. Mellis innan träningen blir keso med jordgubbar och blåbär. Till kvällen är planen nån slags tortillapizza med kyckling.

Hah? låter inte så illa va? Nu när jag kommit igång och tränat så bra känns det som det hör till att äta rätt. Överlag kommer det bli mycket kyckling, lax, tonfisk och sånt nyttigt. Jag är inte mycket för varken potatis, pasta eller ris, men quinoa är ju både väldigt gott och nyttigt, så det lär det bli en del. Och grönsaker och frukt såklart.

Min sedvanliga kvällskost med yougurt och macka är inte direkt nån fulländad träningskost. Näpp, det är proteiner jag behöver och mer mat överlag. Stacias tid i mackträsket är förbi (om de inte är mer matiga). Yougurten kommer bli svårast. Jag är helt och hållet en yougurtjunkie. Jag kan äta hur mycket som helst. Har jag väl börjat kan jag inte sluta, så jag har kommit underfull med att jag måste sluta köpa hem det överhuvudtaget. Jag gråter blod inombords bara jag tänker på det. Men tills jag kommit över mitt beroende finns inget annat att göra. Det blir keso och kesella istället, som ju faktiskt är otroligt gott det också och går att variera i det oändliga.

Nu ska ni inte tro att jag gått och blivit helt tokig. Nädå, supernyttiga veckan avbryts redan på fredag då pizza och godis står på matsedeln. På lördag blir det massor av kalorier i form av cider i varierande smak då Släggan har bemärkelsedagsfest.











Sen börjar en ny supernyttig vecka på måndag igen.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: