Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Veckans djur

Sunday, January 17, 2010

Veckans djur


På Expressen kan man i högerkolumnen ofta skåda de mest underbara djur, som man inte visste fanns. Kolla denna otroligt söta apa till exempel. Ett babian är han ju. En ovanlig vit sådan. Denna har dessutom i dagarna firat sin 100-årsdag. Grattis!

På tal om djur har man i Everglades fått ovälkommet besök. Fem stycken Afrikanska bergspytonormar. Midjemåttet på rackaren mäter hela 53 centimeter! Ingen vet hur den hamnade där och nu är man rädd att bjässen ska skrämma bort turister. Eftersom Everglades är känt för att husera just farliga djur/reptiler har jag svårt att se hur fem ormar skulle skapa nån större panik... om de nu inte blir nån slags hajen-effekt och den börjar käka upp människor. Å, andra sidan borde det inte vara så svårt för dom att hitta och utrota de fem stackars monstren.

Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Unknown said...

Babianen är uppenbarligen inte 100 år gammal, det är en unge. Huruvida det är en riktig albino vill jag inte uttala mig om då dess ögon är svarta. Men den kanske bara har extremt utvidgade pupiller.

När det gäller potonormarna så tror jag inte det ger någon nämnvärd effekt att döda bara de fem de hittade där. De fångades under en insamling, och det lär då finnas många gånger fler i närområdet. Så din idé om att de kunde utrotas blir nog inte så lätt att genomföra.
Men hur farlig är den? Den finns i 33 av afrikas länder (vet inte riktigt hur många de är totalt) och hur många dödas av den? Den klassas inte som ett av de farligare djuren på den kontinenten, utan är ett nyttodjur (för människan) då den mest livnär sig på smågnagare.
Om det finns lantbruk i närheten av Everglades, borde bönderna välkomna ormen.

Hannastacia said...

Vet du att det är en unge? I mina ögon skulle det lika gärna kunna var en gammal apman, som det står.

Ormen är säkert inte mycket farligare än resten av ormarna och krockodilerna mm som finns där.

Unknown said...

Tja, visserligen skulle jag inte hävda att Expressen är en trovärdig källa, men eftersom du själv refererade till dem så kan de väl duga.
De skriver i bildtexten att den är 100 dagar gammal. Dessutom har den huvudformen hos en babianunge, inte som ett vuxet djur. Och den skrynkliga huden i ansiktet, samt att huden ser väldigt mjuk och flexibel ut (titta på händerna) gör att jag gissar på ett ungt djur.
Gullig var den hur som helst.