Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Muscle

Tuesday, January 19, 2010

Muscle

Hemma från skivstångspass. Bra mycket bättre än skitaerobicsen i går. Jag vet att jag klagade lite på ledaren på detta pass med förra veckan, men hon var bättre idag. Det var ju trots allt hennes första gång med skivstång förra veckan. Jag är helt slut i varenda muskel. Gillar att man anpassar själv hur tungt man ska köra till skillnad från i brädan och dyligt.

Dock gjorde jag en fruktansvärd upptäckt när jag stod där och curlade mina biceps. Högern har vuxit och med pump såg den enorm ut, medan vänstern endast ökat litegrann. Så kan jag ju inte ha det. Nackdelen med skivstång och maskiner är ju att man omedvetet kan flytta över vikten lite på den sida där man är starkast. Därför brukade jag alltid förut köra med hantlar där du garanterat lyfter lika tungt med bägge, men nu har jag tydligen omedvetet tränat högern mer. Detta måste åtgärdas. Blir väl till att köra lite vänster hemma i soffan framför tv:n.

I förra numret av iFORM kunde man läsa om hur man får starka feminina muskler. Vill man fördubbla sin styrka utan att musklerna ska växa, ska man träna med tyngre vikter och färre repetitioner. Då får musklen tillräckligt med spänning för att bli stark, men för lite tid under spänningen för att växa sig större. När man gör fler repetitioner än 25 (fördelat på 2-3 set) stimuleras däremot musklen till hypertrofi, som får den att växa. Få repetitioner tillför inte musklen tillräckligt med hormoner för att den ska växa.

Utifrån det är kanske inte skivstångspasset så optimalt för mig. Jag är ju faktiskt inte så där jättesugen på att mina muskler ska bli så mycket större. Kanske lite, men jag har otroligt lätt att få muskler på armarna och fortsätter jag köra som på passet kommer de nog bli större än vad jag vill. Egentligen är det ju styrkan (och hälsoeffekterna) jag är ute efter. Jaja, jag kör på ett tag till och ser hur de utvecklas. Det är ju superkul.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: