Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Dopp i stjärten

Tuesday, January 26, 2010

Dopp i stjärten

När jag var i Värnamo första gången blev jag helt paff att det fanns ett hamburgerhak som hette Skrevet. Först fattade jag inte alls vad det var. Folk pratade om Skrevet och detta i samband med mat:.. Vad sjutton!

Men för Värnamoborna är namnet Skrevet inget anmärkningsvärt. Jag har aldrig hört historien bakom namnet vad jag vet, men nu när även jag vant mig vid det, låter det inte så illa.

Kartan till vänster är tagen ur Expressen och visar att Skrevet är långt ifrån ensamt när det kommer till knäppa namn på ställen... det verkar ju till och med som om det finns en plats som heter Skrevet på västkusten.

När jag var yngre och hälsade på min pappa i Skåne, brukade jag ägna bilresorna åt att läsa alla de konstiga ortsnamen på skyltarna. Skåna har en hel del roliga ställen... just nu kommer jag inte på nåt dock. Bögholmen förvånar mig dock inte... Skåne har ju trots allt tillhört Danmark och där heter ju varenda ställe bög och balle.... eller till och med Bögballe.

Snålkuk och Homotippen är nog mina favoriter...

Image and video hosting by TinyPic

No comments: