Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Det var ju "enskild person" ni bad om!

Tuesday, January 26, 2010

Det var ju "enskild person" ni bad om!

"Alexandra" har i överflöd berättat om sin situation som sjukskriven och utförsäkrad småbarnsförälder i flera veckor nu. Jag har inte orkat läsa allt, men när Sossarna la fram sin plan för hur försäkringen skulle ändras om de kom till makten, blev folk hysteriska eftersom de inte tyckte de gav nåt svar. Vad som skulle hända med Alexandra kunde inte bli mer otydligt. Sossarna svarade med att de inte ville uttrycka sig i enskilda fall, vilket skapade ännu mer ilska hos folket. Hur skulle Alexandra "räddas"?

Nu har dock två moderater gjort det... uttryckt sig i enskilt fall, i artikeln: "Sjuka" Alexandra vill inte försörja sig själv. Och nu gapar folk för det.

Hon har fått remiss till psykiatrin men är mest störd över att behöva gå dit. I bakhuvudet på henne surrar tanken att ”jag inte skulle ha behövt åka dit alls, om min grundtrygghet inte hade rubbats”. Tydligare kan hon inte säga att hon inte är särskilt intresserad av att få möjlighet att försörja sig själv och sina barn. Hon vill vara kvar i sjukförsäkringen, ha sin försörjning därifrån och gå fri från krav. /

Helena Rivière (M)

ledamot i socialförsäkringsutskottet

Gunnar Axén (M)

ordförande i socialförsäkringsutskottet



"Hur vågar Moderaterna ge sig på enskild person?" Men var det inte det ni bad om? fast då gällde det ju hur man skulle rädda henne och då kanske det är ok, eller? Fjant! Och jag kan inte annat än hålla med. Jag tvivlar inte alls på att Alexandra mår dåligt, men det verkar faktiskt inte heller som hon alls ha lust att bli frisk eller återgå till arbete. jag tror inte det är medvetet... hennes sjukdomsbild med depression och värk gör att hon inte ser möjligheterna och förklarar situationen omöjlig. Jag tror dock inte den är det. Hon behöver bara ta emot hjälpen som erbjuds. Funkar det inte, gör det inte, men då har hon också bevisat att hon inte kan.

Image and video hosting by TinyPic

4 comments:

Dan Melin said...

Hej

Det verkar som om du ej har förstått det grova övertramp som dessa moderata politiker gjort sig skyldiga till iom detta artikelsvar. Politikerna drar sig inte för att utifrån en maktposition, faktiskt både förnedra och misstänkliggöra en människa i vårat samhälles absoluta bottenskick, vad gäller socioekonomisk status, en medmänniska som står i beroendeställning gentemot dessa politiker, om vi istället talar om denne Alexandras rättspatos, uppvisar hon en urstark sida. Jag beundrar Alexandras öppenhet om sin situation. Då är det ytterst magstarkt av en ledande politiker att med all makt och mediakompetens utnyttja situationen för egen politisk vinning. Jag tror dock att Gunnar Axén och Helena Riviére begick sitt största misstag iom denna artikel. Jag har svårt att tro att Fredrik Reinfeldt kommer att acceptera detta.

Anonymous said...

@Dan Melin: Alexandra är knappast en människa i samhällets bottenskick. Hon har en ekonomisk standard som många heltidsarbetande bara kan drömma om. På skattebetalarnas bekostnad.

Einar Berg said...

Jag säger det igen. Ta det lugnt, det röda laget kommer att vinna valet. Efter det kommer alla problem att lösa sig. Ohälsan kommer att försvinna spontant. Alla kommer att känna hur initiativlusten att arbeta kommer tillbaka när man får vara sjukskriven med 80% av lönen (eller mer) på obestämd tid. Arbetsförmedlingen kommer inte att behövas längre eftersom alla kommer att få jobb i den nya miljöbaserade industrin. Jobb som alla älskar och som är utformat precis efter varje individs egna behov och önskemål. Ingen kommer att vilja ha svartjobb eftersom det är coolt att betala skatt. Och med hjälp av höjda skatter kommer alla att känna sig trygga. Och kan då bjuda varandra på glass för dom höjda löner och pensioner som alla givetvis också kommer att få.

Hannastacia said...

Haha, Einar, vilken sammanfattning av det framtida Sverige... lite likt Avatars Pandora!

Dan Melin: Övertramp må hända, men Alexandra ber faktiskt om det. Hon vill ju inte... hon säger det ju själv.