Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Recension av mitt första skivstångspass

Tuesday, January 12, 2010

Recension av mitt första skivstångspass

Jaha, då var första skivstångs-passet avklarat. Jag har blandade känslor. Vet faktiskt inte om jag tyckte det var bra eller inte.

Negativt
  • Mycket att plocka fram innan (bräda, stång, vikter 2 x 1,25 kg, 2 x 2,5 kg och 2 x 5 kg och viktstoppar
  • Ledaren var äldre och ganska pluffsig, vilket blir lite missvisande om man går på passs på att bli fit (inte åldern då utan pluffsigheten). dessutom hade hon bara haft gympa innan och det märktes på uppvärmningen bl.a.
  • Svårt att anpassa vikterna. Mycket plock av och på som avbryter i träningen.
  • Alla övningar passar inte. Jag kör t.ex rygglyft på boll hemma eftersom jag har knotiga högkammar och revben. På bräda gör det otroligt ont och går knappt att genomföra.
  • kass musik.
Positivt
  • Jobbigt som fan. Mjölksyra deluxe.
  • Bra flyt i övningarna (om man bortser från viktbyten) och kombinationer.
  • Tuff genomkörare för hela kroppen.
  • Bra pushning, för man vill gärna inte ge upp innan ledaren byter övning, trots att man håller på att dö.
Överlag var det nog ganska bra, trots att jag nog föredrar att styrketräna på egen hand och göra upplägget själv. Det blir nog fler pass i alla fall. Kanske med annan ledare då.

Lite kuriosa är att passet i början innehöll benböj med skivstången på axlarna. Nånstans därbak på axlarna/nacken sitter nerver som vid hårt tryck kan göra att man svimmar. Mina såna nerver måste vara extra känsliga, något jag märkte redan för 10 år sen när jag tränade mycket styrka. jag blir svimfärdig av att bara ha skivstången där utan vikter. Verkar alltså inte ha så mycket med själva vikten att göra, utan mer placering och tryck. Nu med 10 kg på var sida stången, trodde jag verkligen fallet var nära. jag klarade det dock, men det är ganska otäckt. Dessutom har jag väldigt lätt att få "blåmärken" av tryck. Inte blaffor, utan pyttesmå blåröda prickar. Mina överarmar är helt fullproppade av dessa prickar nu. Ser lite läbbigt ut faktiskt.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: