Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Nässpray och Alvedon räcker

Tuesday, January 12, 2010

Nässpray och Alvedon räcker

Efter sju kurer penicillin på sju månader fick Elisa träffa en specialist och fick vet att det hade varit helt i onödan och att det var tonsillerna som tryckte på öronen och orsakade smärtan.

Det är fall som detta som gör att MRSA infektioner ökar med stormsteg över hela världen. Vårdcentralerna är under all kritik. Men hur ska man lösa det när det inte finns läkare att tillgå. De tar enklaste vägen ut. Såklart helt fel. De klarar inte av sitt jobb, men de paradoxala är att de inte heller skulle göra det om de inte tog den enklaste vägen. Då skulle de helt enkelt inte hinna med att träffa alla som vill komma. Dessutom är det inte lätt vare sig för patienter eller läkarna när de hoppar runt och leker stafett över hela landet. Det är väl en jäkla tur att vi har så himla bra specialistvård i alla fall. De som kommer vidare genom vårdscentralens järngaller för den bästa vård tänkas kan. Sverige ligger faktiskt i toppklass vad gäller den specialiserade vården och det ska vi inte glömma bort bakom alla skriverier om vårdens misstag.

Sen skulle jag faktiskt vilja tillägga att man inte alltid kan skylla allt på alla andra. Jag menar varför tar man sitt barn till läkaren överhuvudtaget innan man provat Alvedon och nässpray vid öronvärk??? vilket var vad specialistläkaren rekommenderade och som sedan gjorde Elisa bra). Det är lätt att klaga på andra, men inte inse sina egna misstag.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: