Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Om Sverige slocknar...

Friday, January 08, 2010

Om Sverige slocknar...

... drar jag. Vart vet jag inte, men nån annanstans.

”Svenska Kraftnät varnar för att effektläget kan bli ansträngt på fredag 8 januari”. I klartext: det kan bli stora elavbrott i dag.

Jag minns en liknande varning från tiden när jag var en liten kicka. När jag var liten bodde vi i hus i Kumla och det var ju alltid kallt och mycket snö på den tiden (som ni ju sett på julbilderna). Nu minns jag ju inte exakt hur det var just denna vintern, men jag minns att det varnades för att all el skulle slås ut. För mig, som liten, var detta lika med att hela jorden skulle slockna och vi skulle plågsamt frysa ihjäl inomhus. Rekommendationerna var att skaffa fotogen, bunkra med mat och välja ut ett rum som man skulle vistas i och försöka hålla så varmt som möjligt tills allt var över. Jag tvingade mamma och pappa att vi skulle välja rum... jag var livrädd. Vi valde rummet bredvid mitt minns jag och jag tror att mamma och pappa hade sitt sovrum där på den tiden.

Nu slogs elen aldrig ut hos oss den vintern, så vi behövde aldrig stänga in oss i rummet, men jag minns känslan av hur rädd jag var. Creepy.

Om elen slås ut idag återstår väl att se och även om jag inser att det inte handlar om jordens undergång, känns det banne mig inte långt ifrån. Med eller utan strömavbrott lär vi ju få ordentligt fina elräkningar efter denna jäkla vinter.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: