Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Och poängen med detta är...?

Thursday, January 07, 2010

Och poängen med detta är...?


Mona Lisas hemlighet: kolesterol


LONDON. Mona Lisa hade högt kolesterol.
Nu förklarar en medicinsk expert hemligheten bakom modellen med det mystiska leendet.


Leonardo da Vincis 1500-talsporträtt räknas som ett av världens mest berömda konstverk.
Vito Franco, som har genomfört sin forskning vid universitetet i Palermo, har studerat mästerverket utifrån ett medicinskt perspektiv. Enligt honom finns det bland annat tydliga tecken på fettvävnader, xantelasma, runt ögonen på modellen - vilket är ett tydligt tecken på högt kolesterol, skriver The Daily Telegraph.

Ok, detta är ju bara så dumt att jag knappt vet hur jag ska kommentera det. För det första undrar jag vad syftet skulle vara att överhuvudtaget studera Mona Lisa ur medicinskt perspektiv. Och för det andra undrar jag vad i hela friden Vito ska göra med det han kommer fram till och för det tredje hur han nånsin ska kunna verifiera att nåt av det han kommer fram till verkligen stämmer.

Sen kan man ju VERKLIGEN fråga sig varför högt kolesterol skulle få henne att le? Eller menar han att hon inte ler? Att hon är så fet i ansiktet (av kolesterolet då) att det bara ser ut så?

Seriöst, vem orkar bry sig om Mona Lisa överhuvudtaget (uppenbarligen många, men varför)? Kan man inte bara acceptera att det är en tavla av en kvinna, som om hon nu var modell inte var en speciellt vacker sådan, och lämna det där?

No comments: