Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: The eggs die

Saturday, January 09, 2010

The eggs die

Christian har kommit på en positiv sak med kylan! Det blir inte mycket mygg i sommar. Jag som håller mig så långt borta från allt som har med insekter att göra, vet heller inget om dom förutom att de är vidriga. Så nu undrar jag... blir det mindre spindlar med? och nattfjärilar?

I sånt fall kan det väl va så här kallt då, men bara en liten liten stund till... typ till söndag natt. Och sen vaknar vi med plusgrader på måndag morgon så det inte blir allt för överdjävligt att gå till jobbet.

Men... "De flesta spindlar övervintrar i marken. Hos övervintrande spindlar, liksom hos insekter, kan det finnas ett vilotillstånd som kallas diapaus. Spindeln ansamlar under vinterns diapaus sorbitol och andra sockeralkoholer, ämnen som är skonsamma mot cellernas proteiner (äggviteämnen) och kan tålas i höga koncentrationer. Sockeralkoholerna sänker kroppsvätskornas fryspunkt och hindrar därigenom att spindlarna fryser till is. Isbildning kan vara farligt och leda till att djuren dör av skador på cellerna. Spindeln blir också underkyld under diapausen. d.v.s. den fryser inte till is trots att kroppstemperaturen är lägre än kroppsvätskornas fryspunkt!"

DARN!

Image and video hosting by TinyPic

No comments: