Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Det går snabbare utför

Saturday, January 09, 2010

Det går snabbare utför

När Conrad Murray fick jobbet som Michael Jacksons läkare, var det säkert lite av en dream come true. Jag, menar läkare till en av välrdens största stjärnor. Dollartecknen snurrar ju runt huvudet bara man tänker på det och det gjorde det antagligen på Murray med. Och visst måste han blitt rik på kuppen och säkert inte så lite heller.

Trots de pengar det genererat undrar jag om inte Murray ångrar sig lite idag. Nu åtalas han nämligen för Michaels död. Eller för: vållande till annans död på grund av grov vårdslöshet, som det kallas.

Läkarens skuld eller oskuld i detta fall är inte direkt simpelt att ta ställning till. För det första är det inte olagligt att skriva ut Propofol och det KAN ju faktiskt vara så att Michael själv bad om det. Media har målat upp Michael som någon som i princip borde varit omyndigförklarad, men vad vet vi om det egentligen? Han kanske var väldigt bestämt i sina åsikter och till och med krävde just denna medicin.

Å andra sidan kan det ju också vara så att Michael inte var vid sitt sinnes fulla bruk och läkaren utnyttjade denna situation till max. Frågan är bara hur man ska kunna bevisa nånting. Alla verkar ha olika åsikter om Michaels mentala hälsa och förmåga och ord står mot ord. Som för det mesta i USA antar jag att det istället is slutändan avgörs av vem som har råd med den dyraste och flashigaste advokaten.

Murray Conrad Murray återvände till sitt jobb för en och en halv månad sedan, men karriären går väl inte direkt spikrakt uppåt längre. Sen uppståndelsen kring hans inblandning i Michaels dör har han nämligen förföljts och hotats och my guess är att inte folk direkt vallfärdar till hans dörr.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: