Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Snygga kvinnor = mansgrisar?

Friday, March 04, 2011

Snygga kvinnor = mansgrisar?

Engelska forskare har kommit fram till att relationer där kvinnan är snyggare än mannen ofta inte håller. De menar att attraktiva kvinnor inser att de kan välja och vraka – och att de därför i regel föredrar kortare förhållanden, eftersom de har lättare att gå vidare. Rob Burriss ( en av forskarna) säger också att mindre attraktiva kvinnor i större utsträckning får ”nöja sig med vad de har – därav de längre förhållandena.” Med andra ord vackra kvinnor går in i rollen som mansgris och det är konstaterat att det enda som spelar nån roll egentligen är utseendet. Så killar akta er när ni är sugna på den där hottien... henne får ni ändå inte behålla. Välj en ful tjej istället.

Jag måste nog faktiskt ifrågasätta signifikansen i denna forskning. Jag tror inte den är helt ute och cyklar, men skulle man forska om alla små faktorer inom ett förhållande skulle man komma fram till att i princip alla mänskliga personlighetsdrag har betydelse och går att sätta statistik på. Men det är klart att ett snyggt utseende är mer intressant att skriva om eftersom man kan koppla det till kändisar som Billy Bob, Brad och Angelina. Dock tror jag faktiskt det finns andra faktorer även hos dessa två pojkar som är orsaken till varför det ena förhållandet håller och det andra inte. Den stora frågan är väl vad som här forskning har för betydelse.Menar man att man ska välja partner efter utseende? För om alla gjorde det tror jag resultatet av deras forskning skulle ändras och inte över huvudtaget stämma längre.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: