Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Bark at the moon

Saturday, March 19, 2011

Bark at the moon


We were warned of this coming so long ago
Immortal secrets... man shouldn't know
Entering a realm where we just don't belong
We called them and they're coming

Om man ska tro domedagsprofeterna så riskerar jorden att år 2012 lamslås av en våldsam solstorm, med död och elände som följd. Men hur oroliga behöver vi egentligen vara?

Att just 2012 skulle vara det år då världen går under har framförallt­ att göra med att mayafolkets berömda kalender­ slutar­ detta år. Men det finns en del vetenskapliga teorier:

Solmaximum och Solskydd
Solens aktivitet går hela tiden upp och ner och vart elfte år når aktiviteten en topp. Nästa aktivitetstopp inträffar kring 2012 och vi kan därför förvänta oss en hel del väsen från solen detta år. Under solens aktivitetstopp 2012 kan vi om vi har otur också komma i vägen för en soleruption som motsvarar 100 miljarder atombomber av Hiroshima­storle. Även om inte vi människor stryker med finns sårbarhet i det moderna samhällets beroende av elektronik, som är mer känslig för dåligt rymd­väder än vad vi människor är.

Å, så nåra andra prylar som verkar mindre skoj:

Geomagnetisk omkastning
Jordens magnetiska poler byter plats och jordens skyddande magnetfält försvagas tillfälligt, vilket blottar oss för solvinden.

Svart hål
Ett svart hål slukar jorden eller puttar den ur sin bana.

Asteroid/komet:
En asteroid eller komet kolliderar med jorden och kaos uppstår.

Men det är ju ett helt år och lite till kvar tills jorden går under. Tills dess får vi nöja oss med supermånen som borde dyka upp när som helst nu när solen är på väg ner.

Enligt domedagsprofeterna har den extrema supermånen orsakat:

2011: En jordbävning utanför Japan orsakar att minst 10 000 japaner dör och att ett kärnkraftverk exploderar.
1992: Orkanen Andrew slår till och över 200 000 människor blir hemlösa i amerikanska delstaten Florida.
1974: En cyklon ödelägger byn Darwin i Australien. 71 människor omkommer.
1955: Vulkanen Cotacatchti i Ecuador får ett stort utbrott.

Inga supervarulvar alltså? Får väl se om den ställer till med nåt mer trassel innan den försvinner, eller om den tycker Japan är nog... jag tycker det.
Don't open 'til doomsday
Destruction's not far away
Don't open 'til doomsday
You might not like what you find inside

Image and video hosting by TinyPic

No comments: