Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Främre benhinneinflammation?

Sunday, March 20, 2011

Främre benhinneinflammation?


Så här ser det ut på min handled efter brännskadan jag fick för ett par veckor sen. Ser ju riktigt fint ut, men huden är blankaktig, rynkig och jag flagar otroliga mängder hud.

Promenaden blev aningens längre än vad jag tänkt. Jag traskade bort mot Aspholmen och väl där gick jag vilse. Hur det nu är möjligt begriper jag inte, men jag irrade omkring där inne på industriområdet i evigheter innan jag hittade Stadium Outlet på vilket jag traskade in. Här fyndade jag tunna löparstrumpor i extremt fula aprikosa färger, 3 par för 50 spänn och ett par Clima Cool träningsbrallor för 300 kronor. Otroligt billigt. Trots att jag redan här hade ont i smalbenen tog jag en omväg hem och totalt sett blir det en promenad på 80 minuter. Riktigt skönt, förutom sista biten.

Jag vet inte om det är benhinnorna eller om det är muskeln, men detta är en välbekant smärta jag hade problem med för några år sedan. Den kom framförallt när det var kallt och jag har känt av den några gånger sen dess. Nu har jag inte känt av det på ett tag, men det kom lite smygandes redan igår kväll när jag var ute och sprang. Jag kände det åter i morse när jag sprang, men inte så illa som nu under min powerwalk.


Som jag ser det kan det vara en av följande: Främre benhinneinflammation/ tibialis periostit eller Kroniskt kompartmentsyndrom.

Främre benhinneinflammation: Musklerna som involveras är tibialis anterior och andra muskler framtill på underbenet vars uppgift är att bromsa in foten vid hälisättning och absorbera stötarna från marken. Ökad träningsdos, dålig stötabsorberande förmåga i skorna, stela vadmuskler eller svaga muskler framtill på underbenet är några av orsakerna till främre benhinneinflammation. Besvären debuterar ofta vid byta av underlag hos idrottare ff.a. höst och vår

Kroniskt kompartmentsyndrom: Ökat vävnadstryck inom ett anatomiskt rum, s.k. ”kompartment”. Oftast en muskel som omges av oeftergivliga bindvävsväggar. Vid kroniskt kompartmentsyndrom dominerar troligen kombinationen av långvarig fysisk aktivitet och de anatomiska förhållandena som orsak. Svår smärta är det viktigaste symtomet i såväl vila som vid passiv rörelse. Stelhet och spändhet i muskellogen, muskelsvaghet av påverkade muskler. Smärta vid passiv sträckning av aktuell muskulatur, nervpåverkan inom området.

Ja, jag vet inte vad det är, men det är ju en sak som är säkert och det är att jag överansträngt mig på nåt sett och ont som helvete gör det. Jag är nog värd ett avsnitt Sons of Anarchy på golvet på min yogamatta.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: