Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Omöjligt att få rak information av pressen

Saturday, March 12, 2011

Omöjligt att få rak information av pressen

Igår efter frukosten stod alla samlade runt tv:n på hotellet. Jag gick fram och kikade men kom precis i slutet av sändningen, men jag hann fatta att det var ytterligare en naturkatastrof. Sen hann jag inte forska mer i det eftersom vi började mötet.

Nu på morgonen tänkte jag att jag skulle försöka uppdatera mig om vad som hänt, men det var inte det lättaste. Tidningarna toppas såklart av nyheten, men istället för sammanfattande artiklar finns det som vanligt 100 olika länkar: tv, live, bildspel, tv + text, chatt. Ursäkta mig, men vart kan jag på ett och samma ställe få svar på de enkla frågorna: Vad har hänt? Vilka är drabbade? Vad händer nu? Det borde gå att få svar på det utan att behöva leta igenom alla de sidor som bara segar ner datorn och orsakar krasch insticksmoduler.

Borde inte inte finnas nåt typ av krav på pressen att ge rak och enkel information när nånting sånt här händer?

Jag fattar såklart ändå att det är en stor katastrof och att många människor omkommit och kommer omkomma. Det är ganska otroligt vilken kraft naturen har. Och här går man och klagar på vädret dagarna i ända...

Att detta händer just nu får mig att tänka på en nyhet jag skrev om i veckan. Supermånen. Minns ni? "Snart är supermånen här – med stormar, tsunamis och orkaner som följd." 

Är detta en försmak av den stundande supermånens effekter?


Nu ska inte supermånen anlända fören den 19 mars och det är ju några dagar tills dess, så kanske är detta bara en försmak på vad som väntas när den anländer. Kan konspirationsteoretikerna ha rätt?

En sak är säker. Det är vid såna här händelser man är ganska tacksam över att bo i tråkiga Sverige. Kyla och snö känns inte så jäkla farligt när man läser om naturkatastroferna runt om i världen.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: