Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Dahlqvist känner sig bortglömd

Thursday, March 24, 2011

Dahlqvist känner sig bortglömd

För ett tag sen skrev jag och undrade vad som hände med fettdoktorn som inte kunde hålla käften, Annika Dahlqvist. Nu kommer förklaringen. Hon har varit ledsen. Så pass ledsen så hon funderade på att ta sitt liv.

Bakgrunden, Dahlqvist blev rikskändis när hon 2005 började förespråka den kontroversiella LCHF-dieten som metod för viktminskning. Några av hennes kändaste citat:


OM FLUORSKÖLJNINGAR
”LCHF-ätare behöver inte fluor för att stärka tänderna. Vi som äter LCHF behöver alltså inte använda fluortandkräm eller fluorsköljvätska och absolut inte svälja ner något fluor.”
OM MAMMOGRAFI
”Det är ur-larvigt med mammografi och cellprovtagningar.”
OM VACCINET MOT SVININFLUENSA
”Eftersom vaccinet innehåller potentiellt farliga substanser i form av kvicksilver och skvalen tycker jag att det ska vara frivilligt att ta det, och att ingen propaganda ska föras om att vi ska vaccinera oss av solidaritet med andra.”
OM DIETEN
”Vi som äter den här kosten har en gemensam erfarenhet av att vi inte blir sjuka. Vi får inga infektionssjukdomar.”

Efter detta blev hon utsedd till "Årets Förvillare" av föreningen Vetenskap och folkbildning. Efter ståhejet kring detta, och efter att hon försvarat sig några gånger utan att få direkt gehör. blev det tyst från Dahlqvist.

Dahlqvist, som ju är läkare och bör ha vetenskapliga belägg för såna uttal, uttalade sig enbart utifrån  hennes egen erfarenhet. Dessutom kan man på hennes blogg läsa hur hon uttalar sig om andra som inte har vetenskapliga belägg när det gäller andra dieter. Dubbelmoral?

"Det var illa nog med mediedrevet under hösten, men utnämningen blev dödsstöten mot mig, privat, yrkesmässigt och ekonomiskt,"

"Det finns många som tagit sina liv för mindre saker än detta. Stundtals kände jag att livet var så jobbigt att det inte var värt att leva längre. Det var inte så att jag planlade något, men jag måste nog säga att jag tänkte allvarligt på det."


"Det de håller på med är ren mobbning. Jag har blivit svartlistad av landstinget i Västernorrland och har inte kunnat fortsätta jobba som läkare. Jag känner att den här utnämningen förföljer mig. Den hindrar mig från att söka ett nytt jobb."

Så tycker jag synd om Dahlqvist? Det må låta hårt, men inte ett dugg faktiskt. En doktor ska inte uttala sig om såna här saker utan att ha belägg för det, vilket hon definitivt inte hade eller har, Hon talade helt utifrån vad hon själv tycker. Dessutom tycker jag det är mycket märkligt att hon vänder sig till pressen igen om hon nu mått så dåligt över den uppmärksamhet hon fått, eftersom den ju är mycket tack vare dom. Jag tror inte detta är någonting annat än ett försök att få uppmärksamheten riktad på sig igen.

Image and video hosting by TinyPic

8 comments:

Anonymous said...

Du kunde ju också upplysa dina läsare om att citaten kommer från kvällstidningar, mitt uppe i ett inte så lite hysteriskt drev mot henne (främst eftersom hon uttryckte kritik mot alarmismen kring svininfluensan). Kvällstidningar ska aldrig tas som sanningsvittnen, eller hur?

Din anti-empatiska text ger en mycket dålig eftersmak.

Hannastacia said...

Det kunde jag gjort, men jag har ju själv läst dom i hennes blogg så jag vet att de stämmer så jag tyckte inte det var nödvändigt.

Anonymous said...

Nej, det har du faktiskt inte, eftersom de inte förekommer där. Tvärtom är hon där tydlig med att hon är felciterad; t.ex. skrev hon denna dementi samma dag som Aftonbladet grisade som värst.

Men ändå använde VoF den artikeln som underlag för sin motivering. Som om en kvällstidningsartikel ens skulle vara lämpligt källmaterial i ett sådant sammanhang.

När det gäller mammografin, så var det inte heller en kontroversiell åsikt hon stod för, utan nyttan med det kritiserades starkt från medicinskt håll samtidigt, och saken utreddes av Socialstyrelsen. Dessutom finns det forskning som visar på tydliga kopplingar mellan kolhydrater och bröstcancer.

Men dessa sakligheter skiter naturligtvis slasktidningar som Aftonbladet och Expressen i, bara de kan skapa rubriker på att skandalisera en enskild person. VoF å sin sida utnyttjade drevet för att skapa rubriker för sin egen skull. Ren svinaktighet. Att den aktuella artikeln är skriven av Fredrik Rundkvist, som antagligen är släkt med VoFs styrelseledamot Martin Rundkvist, gör inte saken bättre. Detta är en mycket smutsig historia.

Hannastacia said...

Står det inte i hennes blogg nu är det borttaget. Jag läste allt utom de där med flott när det begav sig. Annika har själv utnyttjat kvällspressen för att göra sig hörd så hon får faktiskt skylla sig själv. Man kan inte tro man kan använda sig av dom och bara få ros tillbaka.

Anonymous said...

Tyvärr har du fel. Och att det skulle ha funnits också på hennes blogg men nu vara "borttaget" är en lögn som voffarna sprider. De sitter rejält i kläm numera, när det gäller sakfrågorna.

Du får nog vara lite försiktig med vilka du väljer att lyssna på. Varken kvällstidningar eller de überjäviga VoFarna är goda källor.

Hannastacia said...

Som sagt jag har läst det själv så nej det är ingen lögn.

Börjar nästan tro att det är Annika själv som skriver? eller nån som gått ner i vikt med LCHF och helgonförklarat henne.

Anonymous said...

Sorry, men du fantiserar ihop detta; och det enda du kan hänvisa till om saken är påståenden hos VoF själva. Och det är också därför du inte ger några referenser.

Hannastacia said...

Nä det finns inte en chans i världen att jag sätter mig och letar igenom hennes blogg bara för att bevisa mig för dig. Jag vet som sagt vad jag läst och det räcker så för mig för att skriva vad sjutton jag vill om en kvinna som själv gör sig till åtlöje.