Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Produktplacering får logga

Monday, March 21, 2011

Produktplacering får loggaI Sverige gäller att produktplacering är tillåten, och har varit så under lång tid, i filmer, tv-serier, sportprogram och program med lätt underhållning, förutsatt att programmet inte huvudsakligen vänder sig till barn under tolv år.

Ofcom har nu lanserat den logotyp som TV-kanaler måste använda för att signalera när brittisk-producerade program innehåller produktplacering. Logotypen måste visas i tre sekunder i början och slutet av programmet och efter varje reklamavbrott.

Öhh, ok, men varför? Om man inte ser produktplaceringen gör den väl ingen skada? För vad jag förstår gäller fortfarande regeln (även om den är mycket vag och omöjlig att följa) att: Produktplaceringen får inte medföra att kommersiella intressen gynnas på ett otillbörligt sätt. Det lär ju snarare gynna de som placerar sin produkt i programmen eftersom man nu vet att det kommer förekomma. I just don't get it. Och trots att det görs reklam för den nya loggan på tv, kan jag inte hitta nån direkt information om det. Weird.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: