Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Nu ska magen få smaka på fett

Wednesday, March 02, 2011

Nu ska magen få smaka på fett

Ja då har den kommit, min bok med menyer för sex veckor. Det är rena GI-recept och det ska göra under för min mage sägs det alltså. Jag måste dock erkänna att jag blir ganska förskräckt när jag läser vad jag ska äta och jag är MYCKET tveksam till att detta ska funka, men jag ska banne mig testa.

Anledningen till att jag är så tveksam är att det är så mycket fett i recepten. Det är grädde och det är majonäs och en massa sånt. Jag har ju aldrig i hela mitt liv ätit fet mat utan är uppväxt på light och low fatprodukter så detta blir verkligen en utmaning. Hur man kan sträcka sig så långt som till LCHF fattar jag bara inte. Och blir jag fet nu stämmer jag författarna! Vad gäller det minskade intaget kolhydrater som kosten medför blir detta inget problem för mig eftersom jag faktiskt äter väldigt lite kolhydrater redan idag. Det är brödet som kommer bli det svårt, men tack och lov får jag ta min paulùnfralla till frullen (med både ost och kaviar) i kombination med ett ägg och det låter ju hur mumsigt som helst.

Nu är det ju dock så att kollar man på träningsforum och sajter är det faktiskt många som rekommenderar både GI och LCHF.

Det första jag måste göra nu är att inhandla en jäkla massa grejer för att kunna laga den mat som programmet kräver. Det kommer bli svårt för det finns massor med saker i recepten jag ju gärna skulle hoppa över. Hur ska jag kunna förmå mig att köpa grädde till exempel när jag alltid alltid alltid använt matlagningsgrädde med låg fetthalt. Detta blir verkligen en utmaning.

Det finns dock en liten miss i boken. Det står visserligen i portioner i recepten, men alla som har någon koll vet att det inte räcker med att äta rätt sorts mat. Vad man än äter går man upp i vikt om man intar mer energi än man förbrukar. Dock hittar jag ingenstans i boken för vilken typ av person de anpassat portionerna, men jag har ju inte läst hela inledningen ännu så det kanske jag hittar.

En annan rolig sak är att det idag är dag ett på mitt nya löpprogram. Känns ganska easypeacy. Första veckans två pass består nämligen i att springa 10 min lugnt, gå rask i två minuter och sedan upprepa detta ytterligare en gång, medan det tredje inne bär 20 min lugnt tempo i ett streck. Dock ska jag följa programmet till punkt och pricka för att se om det håller vad det lovar. Nämligen att jag utan problem ska springa 1 mil eller 60 minuter om 12 veckor.

Men först ska jag sätta sig och planera inköp då. Eftersom att första veckan redan gått halva får den bli lite speciell... jag tänkte mest utnyttja vad jag har hemma fast hålla mig till utbudet, så kör jag från start dag för dag från och med måndag. Lite roligt detta faktiskt.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: