Trombin (aktiverad Faktor II, Faktor IIa) är ett protein som utgör en viktig del av blodkoaguleringen. Protrombin (faktor II) är en glykoprotein som syntetiseras i levern under närvaro av Vitamin K och har en halveringstid på 60 timmar. Protrombin aktiveras till trombin vid närvaro av Kalcium, Faktor V och lipider, aktiverad faktor X.
Vad spelar det för roll och filén är en hel bit eller två bitar som sitter ihop på i princip samma sätt som det skulle om det verkligen var en hel bit? Att läsarna är rasande tror jag till största del beror på att tidningen väljer att kalla det just klister, som ju låter väldigt kemikaliskt och oäkta.
Folk häver dagligen i sig saker som smörgåsskinka, kassler och korv och vad menar de att det skulle vara? Det, min negativa vänner är sammanpressad skit som blir över vid rensning av övrigt kött, sammanpressat och inte alls en hel bit. Nä jag köper bra mycket hellre en naturligt sammanklistrad filé för 60 kr/kg än en hel "äkta" filé för minst det dubbla och jag tror faktiskt större delen av svenska folket gör det samma.
No comments:
Post a Comment