Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Rökning innebär slaveri under tobaken

Wednesday, February 24, 2010

Rökning innebär slaveri under tobaken

Rubriken må stämma, men reklamen? I don't get it. Det är i Frankrike man slagit upp antirökkampanjen upp på reklamskyltar. Bilderna föreställer ungdomar som suger på en cigarett framför en kostymnisses gylf.

”Meningen är att ungdomar som ser cigaretter som ett uttryck för frigörelse ska förstå att rökning i stället leder till beroende och undergivenhet” skriver organisationen ”Droits des Non-Fumeurs” (Ickerökarnas rättigheter) på sin hemsida.

Hmm... ok. jag förstår fortfarande inte. Jag tycker det är ett ganska fruktansvärt sätt att få ungdomarna att sluta röka. Jämföra det med att bli utnyttjad sexuellt. Den franska sluta-röka-organisationen påstår att de måste ta till"chockmetoder" då ungdomen blivit blasé för traditionella kampanjer. Ja, chockmetoder är nog bra, men kopplingen till rökningen måste vara klar. Här finns inget klart samband. Jag tror faktiskt bilder på riktiga svarta förkolnade lungor funkar bättre. Fransmännen är såklart rasande och jag förstår dom.

Eller så kan man ju göra som dom gör i Avesta och skjuta rökarna. På så sätt sparar man ju in en jäkla massa skattepengar och vårdplatser.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: