Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Spränga bort cancern?

Tuesday, February 23, 2010

Spränga bort cancern?

Jag gjorde stora ögon när jag såg rubriken. Say what? Dynamit kan bota prostatacancer? Måste va ett skämt? Och det var det ju också... nästan i alla fall.


Det visar sig vara så att en grupp forskare vid ett universitet i Belfast, har lyckats få tillväxten av cancerceller att stanna av med hjälp av nitroglycerin. Nitroglycerin (glyceryltrinitrat, propyl-1,2,3-trinitrat, C3H5(NO3)3 är en i rent tillstånd färglös, oljig och mycket explosiv kemikalie. Men det är också en mycket välanvänd substans vid kärlkramp.

Det tycks vara kväveoxidet i Nitroglycerinet som har effekt på cancercellerna. 24 patienter fick använda plåster med lågdos av ämnet i två år och häpnadsväckande såg man effekt hos allihopa.

Det kommer mycket spännande ny forskning på prostatacancerområdet och det är ju toppen... det är ju den vanligaste cancerformen hos våra män. Hoppas verkligen detta leder nånvart!

Image and video hosting by TinyPic

No comments: