Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Knark?

Sunday, February 21, 2010

Knark?


Med detta i väskan har jag rest land och rike runt utan några som helst problem. Mina sterioder. Det finns ingenting på någon av tabletterna som ger en hint om vad det är för något. Hur vet tullen att det är lagliga grejer? Det är det... det är Ibuprofen, OxyTarm och Enaxin, men vad gäller naturläkemedel och vitaminer finns det ju en uppsjö och det finns väl inte en möjlighet att de kan ha koll på alla varianter.

Att jag åker med en mängd som täcker 14 dagar är ju en sak, men när jag, mamma och mormor kom hem från en tripp till USA för x antal år sedan, åkte vi fast i tullen för att vi tagit med lite för mycket sprit per person. Tullpersonalen gick igenom vårat bagage. Spriten tog de och notan blev dyr, men det brydde sig inte alls om mina piller. Grejen var den att det var inte nådigt med piller jag hade då. Jag hade en hel handväska fullproppad med Ibuprofen, NyQuil, DayOuil, Sudafed och mycket annat i storpack. NyQuil är inte tillåtet i Sverige så varför skulle det vara tillåtet att föra in det i landet? Hur som helst så öppnade de handväskan, slängde en blick i den och stängde den igen. Jag gick från att skaka som ett asplöv till att frysa till is och sluta andras till att stå som ett stort frågetecken. Varför fråga de inte ens vad det var för piller? Det hade ju lika gärna kunnat vara en massa droger och steroider under de vanliga förkylningstabletterna. Och det kanske inte ens var samma medicin i, som förpackningen visade.

Kanske såg vi inte direkt kriminella ut, jag, mamsen och min lille mormor, men vi såg tydligen tillräckligt opålitliga ut för att de skulle ta in oss och leta efter sprit. Dessutom är det väl sällan så att smugglarna går med stora skyltar på bröstet där de står vad de pysslar med.

Så... jag packar lugnt ner mitt oidentifierbara knark även denna gång.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: