Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Tomten har varit på besök

Thursday, February 25, 2010

Tomten har varit på besök

Folk tvivlar på klimathotet och hur kan man göra annat? hur är det möjligt att jorden blir varmare när hela världen haft den kallaste vintern på mycket mycket länge?

Nu öser snön ner igen. Jag har gått och hållt tummarna hela dagen att det inte skulle ske och det såg riktigt ljust ut länge, men sen eftermiddag kom det. Må det vara ett snällt och snabbt övergående oväder, för imorgon ska jag ju åka tåg. Än så länge ser mina tåg ut att gå som planerat.

Jag ringde hyresvärden idag om min iskalla lägenhet. Först till underhållsansvarige och otroligt trevlige Vikander. Han beklagade återigen att han inte satt sig in mer i situationen när han började i somras. Då hade han aldrig tillåtit den målning av fönstren som skedde. Det är för honom lika uppenbart som för mig att allt behöver bytas, men nu vill de inte ge pengar till detta. Han uppmanade mig att maila huvudkontoret och det ska jag lätt göra. Sen ringde jag hustomten (som inte gillar mig... eller folk alls). Han svor över de fastmålade fönstren, men påstod att jag var den första att klaga över kylan. Du måsta ha gardiner som hänger över termostaten. Och visst, det har jag, men bara i vardagsrummet och det är banne mig det varmaste rummet för gardinerna hjälper ju att hålla kylan ute. När jag kom hem låg en lapp att problemet var åtgärdat och vad jag kan se består åtgärderna av två saker:

1. Gardinen till vänster i vardagsrummet är uppslängd på fönsterbrädan så termostaten är fri.
2. Termometern är flyttad från fönstret till köksbordet.

Jag nu blir det säkert mycket varmare. Tack tomten.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: