Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: SJs bortförklaringar

Friday, February 19, 2010

SJs bortförklaringar

Nu rapporteras de stora tågförseningarna hos SJ januari. 45 procent av X2000-tågen var mer än fem minuter sena.

Jan Forsbergs (vd) bortförklaringar är många och vissa helt otroligt korkade.

SJ har klena tåg, som inte är konstruerade för någon som helst vinter och ett undermåligt underhåll av spåren. Med ett sådant järnvägssystem räcker det med att första flingan faller. Dessutom är djurlivet ett problem. Det dödades 60 älgar längs järnvägsspåren och havsörnen flög lågt. Dessutom, menade Jan Forsberg, har antalet resenärer ökat och lyssna på den här: det förstår väl vem som helst att med resenärer i tågen då blir det ytterligare problem. VA? Resenärer i tåget?!? Vad är det för vansinne?

Åtgärder då? Jo, SJ höjer restidsgarantin igen. Och det är väl bra, men det känns lite utstuderat när de sänker den lagom till vinterperioden och sen höjer den igen efter. Det var såklart planerat så eftersom de visste har vintermånaderna skulle bli? Urdåligt. De vill heller inte säga med hur mycket garantin kommer höjas. Även pendlare ska få ersättning. Och så ska det byggas tåg... 20 nya... och de väntas klart om ett år! Man får ju bara hoppas att de står och väntar inför nästa vinter då... om någon fortfarande åker med SJ då, vilket ju är tveksamt. Ett nytt system liknande flygets med konkurrerande bolag på samma sträckor ska införas och jag tror många kommer välja bort SJ om möjligt. Folk har helt tappat förtroende. 90% av Aftonbladets läsare tror inte för en sekund att det kommer bli annorlunda med SJs tåg nästa vinter och jag är en av dom.

Med tanke på den snöyra som rår ute, är jag glad jag slipper tågen i dag. Det är dömt att misslyckas att komma i tid.

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

CiBag said...

SJ är tyvärr helt inkompetenta! Vi får hoppas att lite välbehövlig konkurrens från privata företag kommer förbättra våra statliga tjänstemän. Dom har haft skyddad verkstad alldeles för länge ;)