Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Livsfarliga läkemedel lockar stulet på USÖ

Tuesday, February 16, 2010

Livsfarliga läkemedel lockar stulet på USÖ

Har världen bliit helt spritt språngande tokig? Jag tror det. Först blir en kvinna nästan våldtagen, mitt på blanka dagen utanför sjukhuset. Som tur var kunde man gripa denna man. Dagen efter kan man läsa att en 70-årig kvinna blivit våldtagen på väster. När man kommer till jobbet möts man av den chockerande nyheten att någon helt sonika gått in på en avdelning och rullat ut en hel jäkla läkemedelsvagn, fylld med mediciner av varierande sort. Att ingen reagerade när en privatperson kommer rullandes med en sådan vagn är helt otroligt.

Och idag... ja, då får man veta att någon varit inne på avdelningen och länsat akutväskan på läkemedel. I akutväskan förvaras 15 olika preparat som kan komma att behövas i akuta situationer. Det är Adrenalin, Seloken, Ketalar bl.a. och allt i injektionsform. Vad någon ska med dessa läkemedel till begriper jag inte (förutom Stesolid då).

Folk reagerar nu med att väskan med läkemedel stod utomlås och bom och tillgänglig. Akutväskan förvaras i behandlingsrummet. Den står där eftersom alla i personalen bör komma åt den i en akut situation. Inlåst skulle bara sjuksköterskor ha tillgång till den och en räddningsinsats skulle kunna bli försenad och eventuellt leda till döden för den drabbade. Den bör alltså stå där. Sen är det ju bedrövligt att den inte kan få stå ifred. Jag hoppas verkligen de får fast dårarna som snor alla dessa läkemedel. Förväntas bara att få höra imon att de hittat nån som överdoserat narkosmedlet från väskan.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: