Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: SJ, SJ, gamla vän... pyttsan!

Tuesday, February 23, 2010

SJ, SJ, gamla vän... pyttsan!

Återigen försöker nätbedragarna... och lyckas säkert. I alla fall innan tidningarna publicerade mailet. Folk lär sig nämligen inte att man aldrig ska svara på sånt skit. Är man tveksam är det ju bättre att ringa och fråga. Dock kan man ju försöka komma ihåg att inga företag är dumma nog att skicka ut såna här saker via mail, vilket flertalet av dem deklarerat flera gånger. Snart kommer det väl nån snyfthistoria från nån som blivit lurad.



Ni kanske tycker jag tjatar lika mycket om SJ som tidningarna gör, men det är ju för att jag ska ut och resa på fredag och är stressad till tusen för hur det ska gå. SJ ger besked att kaoset kommer fortsätta minst veckan ut. Jag har inte alternativet att ta bussen eftersom Swebus med flera har bestämt sig för att folk inte vill åka till Värnamo från Örebro, och de har väl rätt... förutom jag då. Men det ser ju inte ljust ut. Mina tåg finna fortfarande inte med på listan över inställda, men även om det rullar iväg är väl inte chansen stor att man kommer hela vägen fram utan trubbel på vägen.

Nu återinförs i alla fall restidsgarantin och det är ju bra för det känns ju bra surt om man inte kommer fram och har slängt pengar i sjön. Min resa ner var hundra kronor dyrare än normalt så jag antar de försöker tjäna in lite där, och det är ok... bara jag får det tillbaka om jag inte kommer fram.

Pajkastningen fortsätter i frågan om vems fel allt är. Regeringen skyller på företrädarna och på vädret. SJ skyller på Banverket. Och Banverket skyller på regeringen. Och det kan de ju göra. Risken är väl bara att inget görs medan de sitter där och gnäller på varandra. Fixa istället för fan.

Vi hade en diskussion på i fikarummet idag om att folk gnäller på snön och kaoset. "förr var det minsann ingen som gnällde, Det har ju alltid varit vinter". Jo, till viss det kan jag hålla med, men... Då hade vi inte heller samma krav på oss. Vi behövde inte pendla långt för att komma till jobbet till exempel (kom ihåg att Arbetsförmedlingen som kräver att du ska kunna ta ett jobb i en annan stad). Vi var inte lika beroende av kollektivtrafiken (köp ingen bil, åk kollektivt) o.s.v. Jag tycker jag har rätt att gnälla på SJ. Jag betalar dyra pengar flera gånger i månaden till dom för att ta mig från plats A till plats B. Skötte de sig i övrigt hade detta varit en sak, men det är ju problem i 90 % av fallen och då blir man bra trött. Och vad gäller att det är snö och kallt har jag och kommer jag alltid gnälla. Jag HATAR det! Jag har inget alls emot regniga och slaskiga vintrar eller saltade vägar. jag vill känna asfalten under fötterna året om.

Nä, nu blir till och med jag trött på mig själv. Jag ska inte skriva ett ord till om SJ... idag i alla fall... tror jag.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: