Folk skriker över köttklister, som produceras av helt naturligt protein som återfinns i blod. Detta medan stjärnkockarna använder "den femte smaken". En smak som utvecklats för att ge den där extra touchen för att förstärka smaken i maten.
Nu dyker tuben upp i matvaruaffären efter att bara varit tillgänglig för kockarna i många år. Men tubens utseende, konceptet och funktionen känns väl inte direkt "äkta" va? Vad är värst. Naturligt köttklister eller kemiskt framställd smakförhöjare på tub?
6 comments:
Köttklister är värre !!!
(Låter superäckligt)
Bara för att det kommer på tub så måste den inte vara kemiskt. Smaken finns naturlig i tex parmesan.
Receptet är så klart hemligt. Men det är en blandning av ingredienser med naturligt högt "umami" innehåll.
Ansjovis, parmesan, tomater, porcini mm.
"Onaturlig" umami är MSG eller glutamat.
/P
Kolla i den 'asiatiska' hyllan i din lokala affär. Du lär t.ex. hitta Thailändsk fisksås som är ett väldigt användbart exempel på umami.
UT UR EU
Vad är det som händer, och vart är denna världen på väg? Sen Sverige gick med i EU, så har det bara gått utför för vårt land. Fick en chock igår när jag hörde om köttklistret/Fibrimex!!!Konsumenterna är redan misstänksamma mot köttindustrin!!!Och nu vill Sverige börja klistra ihop köttdelar, snacka om vilseledande marknadsföring. Nä, vanvård av kor och grisar, injiceringar av hormoner och antibiotika och genmanipulering. Där är vi nu....SKÄMS!!!!Vi konsumenter vill ha tillsatsfritt kött från lokala bönder och så vill vi veta att djuren har det bra!!!!
Köttklister är en GMO vara = Förbjud
Jag tror säkert att innehållet är naturligt och jag är inte den som inte vågar testa om det inte skulle var det heller. Poängen var lite det att köttklistret faktiskt också är naturligt.
Post a Comment