Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Vatten över huvudet... svart vatten

Monday, September 27, 2010

Vatten över huvudet... svart vatten

Ibland får jag såna urdumma idéer. Som den att färga min höstjacka i diskhon. Jag har ju letat förgäves efter en ny, men jag hittar ingen jag gillar. Och jag gillar verkligen den jag har, men den har blitt till åren och den en gång svarta färgen var ett minna blått. Grådassig är väl rätt ord.

Så eftersom jag inser att jag inte kommer hitta en ny lika bra, bestämde jag mig för att färga den. Jag vågar inte färga i maskinen eftersom jag bara har tvättstuga och det vore ju för pinigt om jag inte fick rent den och jag har ju färgat för hand förr och det har gått bra. Nu har jag ju bara färgat smågrejer förut och då har jag använt mig av min mopphink, men jackan var så pass stor att jag beslöt använda diskhon.

Jackan är uppbyggt av bomullstyg ytterst... i mitten finns nån slags stoppning och innest ett lager polyester. Vad som händer när man lägger detta i vatten är att en massa vatten samlas inne i jackan och trot eller ej samma sak händer när det är svart färg i vattnet! Själva färgningen gick väl bra. Jag tog på mina enorma diskhandskar och såg hela tiden till att torka av spill från ytorna runt om så jag inte förstörde dom.

Men sen kom jag till momentet skölja ur... det var inte lika smidigt. Jag stod säkert en timma och bara försökte få bort färgen... och sen skulle den vridas ur. Omöjligt... hur kan så mycket vatten samlas i en jacka?! Jag begriper inte. Jag har kramat och kramat, men fortfarande känns det som att det finns litervis kvar.

Nu har jag gett upp kramandet. Jag kan knappt lyfta armarna. Jackan har jag hängt upp i badrummet med en handduk under för att skydda emaljen i badkaret och där lär den ju få hänga i en vecka om den ska bli torr.

Ibland är det bra att ha idéer... ibland inte! Om jackan blir snygg eller inte återstår att se.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: