Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Fredag välkommen

Friday, September 10, 2010

Fredag välkommen

Vaknade till insikten om att det är fredag. Jag har inte riktigt hängt med denna veckan verkar det som. Det var ju såklart en glad överraskning. Tack och lov vaknade jag också med ett normalt ansikte i morse. Svullnaden är borta och jag kan återigen prata med folk utan att försöka dölja vänstra ansiktshalvan med handen.

Galne pastor Terry JONES backar nu från sitt koranbrännande den 11 september efter en överenskommelse med imamen Muhammed Musri om att diskutera eventuell flytt av den planerade moskén vid ground zero. Jag kan faktiskt på ett sätt hålla med pastorn här. Det låter ju faktiskt helt knäppt att bygga en moské just där... en byggnad som hör till folket av den religion (även om islam i sig inte står bakom dådet hör ju de extrema dit också) som orsakade att så många människor dog. Och vad jag förstår skulle det inte heller bara vara en moské utan ett helt "muslimsk kulturellt center". Det torde ju finnas bra mycket andra ställen i det stora landet USA där man kan bygga det, va?

Tycka vad man vill och den galne pastorn och själva brännandet av koraner... en av de intervjuade grannarna i går på nyheterna tog upp det faktum att pastorn har nåt dit han vill genom media. Hade man låtit honom bränna böckerna utan någon bevakning från media hade det hela kanske varit glömt efter ett par dagar, eller i alla fall inte haft samma effekt på omvärlden... ett gäng galningar som eldar böcker, men efter medias upptrissning skulle aldrig nån komma att glömma det om det hände. Media skulle på många sett vara mer skyldiga än pastorn själv till eventuella risker för trupper och landet Amerikat.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: