Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Äntligen kantareller!

Sunday, September 05, 2010

Äntligen kantareller!


Titta va mycket fin svamp. Tyvärr ser det inte alls lika mycket ut nu när den är förvälld, men det räcker väl till kvällen och lunchlådan imon.

Det var en ren plåga att cykla ut till Emma. Första biten var ok... fram till Brickebacken är vägen ganska flack och med bra cykelbana, men backen i Brickebacken är ökänd och jag trodde ett tag jag skulle tuppa av. Täppt i pipen och med hjärtklappning gav jag mig fan på att jag skulle ta mig upp för hela och jag klarade det! Det hade ju inte skadat med några växlar och lite mer luft i däcken. Precis när jag kom upp på backens topp försvann alla krafter och jag var tvungen att stanna och hoppa av cykeln. Jag går en bit tänkte jag... icke. Benen var spagetti och det tog flera minuter innan jag ens kunde fundera på att röra mig igen.

Jag tog mig fram tillslut och väl hemma hos Emma packade vi ihop oss och gick ut i skogen. Tänk vilken lyx att ha skogen precis utanför dörren sådär. Det dröjde inte länge innan vi hittade första trattisarna och sen hitta vi det ena stället efter det andra. Några gulingar med! Vi gick en ganska bra runda och vi hade lätt kunnat få ihop mer om vi bara snackat mindre och plockat mer.

Sen bjöd Emma på en riktigt fin lunch som smaka som på deli. Det blev bakad potatis med creme fraichebaserad röra med fetaost och soltorkade tomater. Till det en sallad med oliver (som jag dock inte år) ruccola, mozzarella och balsamvinäger. Och vid sidan om, lite parmaskinka. Supergott! Till efterrätt unnade vi oss lite köffe och lösgodis som Emma ville ha hjälp med att äta upp.

Eftersom jag skådade en spindel i min påse passade vi på att rensa av det mesta där innan jag åkte hemåt, så hon kunde rädda mig. På hemvägen föreslog Emma en genväg istället för att åka på stora vägen och jag svängde in där hon sa... men sen gick det inte så bra längre. Jag trasslade in mig bland villorna och det gick uppför, uppför och åter uppför... tills jag kom ut på stora vägen igen... nästan tillbaka vid Emma. Bara att börja om alltså och denna gången höll jag mig till stora vägen. Min kära Hellride verkade ha tömts på ännu mer luft och jag cyklade hem på nästan platt bakdäck och halvfullt framdäck. När jag kom hem tog jag mig knappt upp för trappen.

Nu har jag alltså förvällt svampen och jag ska nog stuva den till kvällen. Dessutom har jag stekt ris, rensat kyckling (endast 29kr på Ekersch så jag laddade frysen) och lagat lite biffar med fetaost, så veckans matlådor till stor del är kirrade. Skönt.

Nu ska jag duscha av mig skogen innan jag fortsätter med Laguna Beach. Dax för avsnitt 6 säsong 1.


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Christian said...

HAHAHAHA hellviddi va otränad du är. ut och rör på dig för faen :D

Hannastacia said...

Höddu!