Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ur det politiska akvariet: Främlingsfientlighet

Saturday, September 04, 2010

Ur det politiska akvariet: Främlingsfientlighet

"Under många tusentals år har negern kunnat softa i värmen, käka lite bananer, våldta nån förbipasserande kvinna eller unge, slåss med andra negerhannar och äta upp dem, spela lite trumma, springa omkring lite, fånga nån antilop, käka lite bananer, knulla lite, berusa sig på jästa frukter eller örter, osv. Så har det hållit på under årtusendena utan att något evolutionärt tryck i form av miljöfaktorer har tvingat negern att utvecklas i en annan riktning." Från bloggen: ”Landskronabackspegel” av Per T K Wahlberg

Per menar att "svarta afrikaner är genetiskt programmerade att våldta barn." Klipsk kille den där... NOT!

Nåt som lätt kan förknippas med rasism eller främlingsfientlighet som det så fint heter är debatten om utvisade romer jag hörde om på Nyhetsmorgon i morse. Stockholmspolisen har utvisat 62 tiggare i Stockholm utav vilka många är romer. Som jag förstår det går kopplingen till Frankrike där man utvisat en drös romer till Rumänien då de "skapat ett osunt klimat i landet" och nu menar man att Sverige också förtrycker romer? Jag är inte helt med på kopplingen. Frankrike utvisar romer... en folkgrupp, Sverige utvisar tiggare... där några råkar vara romer?! I EU ska man få röra sig fritt, men ska man få åka runt och tigga och "spela" sjuk och fattig? Tiggarna ska ut enligt mig, vare sig de är romer eller norrmän. Det smutsar ner gator och torg och det finns ingen som helt anledning för folk att sitta där. Sverige är inte så fattigt att vi behöver ha tiggare på gatorna. Det har inget med främlingsfientlighet att göra hur mycket man än vill få det till det i politiska debatter och press.

Vad gäller SD och deras chanser att komma över 4%-spärren. Tja, jag är dåligt insatt. Jag tror det handlar om frustration bland folk som inte känner sig rättvist behandlade i samhället. De behöver inte ha några Sverigedemokratiska åsikter, men tycker vad som helst är bättre än de två blocken som finns att välja på idag. För det är ju så det är... vi har bara två vägar att gå. Småpartierna är det enda alternativet om du vill visa dig missnöjd. Och vilket bättre sätt att visa missnöje än att rösta på SD. Sen har ju vårt land extremt mycket smygrasister... det går inte att sticka under stol med. Va fasen... var och varannan pensionär är ju SD-anhängare utan att själva veta om det. Och lyssna bara på dina kollegor i fikarummet... man blir chockad över vad man får höra... och de flesta vet nog inte ens om det själva.

Jag vet inte... jag tror jag är i nån slags mellangeneration. Innan fanns de som inte var vana vid invandrare. I skolan var alla svenskar och likadant på jobben. Sen kom det några stycken. I min klass gick kanske två eller tre invandrare och jag tror det var ungefär samma i andra klasser. De var annorlunda, men man fick bara höra att de kom ifrån krig och de skulle behandlas som alla andra. Sen kom det fler och fler och det blev mer och mer problem med segregation och det delades upp mer och mer i svenskar och utlänningar. Idag finns det ju många klasser i skolan som är 80% invandrare eller fler och många svenskar känner att "de tagit över"... och samma sak på vissa arbetsplatser såklart.

Jag bryr mig inte om invandrare... eller rättare sagt jag lägger inte så himla mycket till om folk är det eller inte. Kanske är det bättre att ta ställning för (eller emot om man tycker så) och kämpa för mänskliga rättigheter, eller kanske är det så att vi lägger för mycket kraft och energi på att definiera vad som är rätt och fel och vilka som hör till vilken grupp. Hur skulle det vara om vi bara struntade i det och lät folk vara folk?


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

mamsen said...

Detta jäkla Bubbelroom, förstör din blogg helt och fullt. Nu till invandrarna, vad/vem är vi att döma folk från andra länder och andra kulturer, jag blir så trött när jag hör detta tjat om "utlänningar" min egen mor är en av dom, "utlänningar" dras över en kam oavsett var dom kommer ifrån, ibland är svensken bra korkad fast vi ser oss som någon slags elit i världen. Rötägg finns överallt och inte minst våra egna svenskar. Mina egna barnbarn är utlänningar i svenskens ögon, är dom farliga för allmänheten tro? värre än grannes ohängda ungar, mindre intelligenta kanske, är man inte svensk måste man vara dum i huvudet eller? Jäklar vad jag blev arg och engagerad.

Hannastacia said...

Är mormor utlänning? Jag tror inte Högsjö räknas mamma :D

mamsen said...

Felfel blev det, mormor kallar alla som INTE kommer från Högsjö för utlänningar, det var där min ilska kom in, dessutom är hon själv från Breven och hennes egen far var Vallon och härstammade om jag inte minns fel från Belgien, så med andra ord är både du och jag invandrare på ett sätt, fast det görs ju skillnad från dom som kommer från Europa har jag förstått, ska vara bättre än dom "andra" otäckingarna som kommer från Asien eller från Öst, hualigen, för att inte tala om Afrika, då är dom ju inte bara utlänningar, svarta till råga på allt, måste ju vara ett stort hot för vårt fosterland eller?