Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Money makes the world go round

Wednesday, September 08, 2010

Money makes the world go round

”Mer pengar innebär inte nödvändigtvis större lycka, men lite pengar förknippas med känslomässig smärta”

Så beskriver forskarna vid Princeton om sin rapport som visar att pengar faktiskt gör folk lyckligare. De skriver vidare att det dock finns en gräns vid en halv miljon om året där pengarna inte längre har lika stor betydelse för vår lycka.

Det är väl självklart att man blir lyckligare om man har så pass gott ställt att man kan göra det man vill. Jag skulle absolut vara gladare om jag kunde köpa min Chevrolet Sparks utan att ens tänka efter om jag har råd. Om jag kunde köpa ett stort fint hus tillsammans med min älskling. Om jag kunde bjuda min mamma till min syster i USA flera gånger om året och om jag kunde unna mig och det jag tycker om att göra det vi ville.

Men jag tycker också det är självklart att pengar inte är allt. Utan de där människorna runt omkring och utan nån att dela allt de där man kan unna sig med, spelar pengarna mindre roll. Och som forskarna också skriver avtar lyckokänslan när man måste jobba hårdare och därmed förlora tid med sin familj eller sina vänner som ofta mer pengar innebär.

Ja, jag lär ju aldrig ens behöva fundera på om jag har för mycket pengar. Jag skulle kunna jobba dygnet runt och ändå inte ens komma i närheten av överflöd. Vi kommer få vår löneökning för detta år med oktoberlönen (som vanligt ett halvår efter det skulle vara klart), men enligt chefen kommer det inte klirra högt i våra kassor. Ingen av oss hade väntas oss det och jag måste säga att jag inte ens ägnat en tanke åt att det ens var mer än dax. Det känns tråkigt att veta att man har ett jobb där man aldrig kan göra "karriär", men jag trivs i alla fall och det är väl ändå huvudsaken... eller är de det?


Image and video hosting by TinyPic

No comments: