Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Burn a Quran Day

Thursday, September 09, 2010

Burn a Quran Day


Pastor Terry Jonas är ledare för kyrkan The Dove World Outreach Center i Gainesville i Florida. Kyrkan har ett 30-tal anhängare och har gjort sig känd som starkt anti-islamsk. Den hävdar bland annat att islam härstammar från djävulen. Nu har han kommit på den genialiska idén att han ska hedra de omkomna i 9/11 med ett bokbål... vilken bok? Jo, Koranen såklart.

Det känns verkligen jättesmart. Reaktioner över hela världen strömmar in innan en boken är bränd... bland annat från Vatikanen, och hotar att skapa en allvarlig kris för USA. I Kabul skanderade hundratals afghaner ”Död åt Amerika” i demonstrationer utanför Milad ul-Nabi-moskén. I Indonesien samlades tusentals utanför USA:s ambassad i Jakarta för att protestera mot bokbålet. Man är också orolig för vad detta kommer innebära för amerikanska soldater, men på det svarar Jonas:

– Generalen måste säga åt de radikala muslimerna att hålla käft, säga åt dem att sluta, säga åt dem att vi inte kommer att böja knä för dem.

Ok, är det så enkelt? Jag antar att detta i pastor Jonas sjuka hjärnkontor är nåt bra, men man undrar ju lite vad han vill åstadkomma med det? Och lite roligt att han utlyser internationell Koranbrännardag med 30 anhängare bakom sig.

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Jah Hollis said...

Terry Jones heter han. Sedan får man inte knycka bilder från tidningar. Du kan få skadeståndskrav från bildbyrån och fotografen.