Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Skugge boxar på ungdomsarbetslösheten

Thursday, September 02, 2010

Skugge boxar på ungdomsarbetslösheten


Jag är definitivt inget Linda Skugge-fan. Den där radikalfeministiska, "jag-lider-av-ångest-men är-stark-småbarnsförälder och egen företagare"- stilen är inget för mig, men i debatten om ungdomsarbetslösheten sätter hon foten rakt i nyllet med påståendet att jobbkrisen är en bluff.

"Jobb är ingenting du får – utan något du skapar och skaffar dig själv. Först börjar man med att skaka av sig sin fin-i-kanten-rock och lata attityd och sedan använder man sina två ben och går gata upp och gata ner och knackar på hos alla butiker och restauranger."

WORD, Linda! För visst finns det nån slags föreställning om att det ska räcka med att gå en fin utbildning universitetsutbildning eller till och med bara klara av gymnasiet för att få ett jobb. När du är klar har du gjort ditt och då ska jobben finnas uppradade framför dig så du kan välja och vraka. Visst kan man inte förneka att det kanske är så att det inte finns jobb inom den inriktning du vill eller utbildat dig till, men jobb finns det, även om jobbet innebär att vända hamburgare på Donken.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: