Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Media skyller på politikerna... men vem är största boven här?

Sunday, September 26, 2010

Media skyller på politikerna... men vem är största boven här?

Nä nu blir jag förbannad... igen. Jag läser Åsa Pedersens ledare "Vad har ni ställt till med - egentligen?" i Aftonbladet. hon menar kort och gott att det är Folkpartiets och Moderaternas försök att lösa integrationspolitiken som lett SD in i riksdagen.

Folkpartiet gjorde några försök med t.ex språktest i skolan, automatisk utvisning för invandrare som begår grova brott. Slöjförbud för alla flickor under 15 år. Förbjud andra språk än svenska i klassrummet för att ta några exempel. Några år senare har tydligen Moderaterna sagt (hon glömmer nämna källa här, men ändå) ”Det räcker inte att lära sig halva sanningen om Sverige. Acceptera och bli accepterad är en rimligare princip för den som kommer till Sverige än ohållbara löften om att bli försörjd av dem som redan bor här.”

Med detta menar hon att de delade in Sverige i vi och dom och i längden ledde det alltså till den situation vi har idag, med att Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen. Jag undrar Åsa... vad tycker du vi ska göra för att rätta till den problematik vi har idag? Hur ska invandrare kunna integreras i vårt samhälle om de inte lär sig vårt språk? Hur ska vi få bort förtrycket om vi släpper in det i vårt land genom att låta småflickor gå med ansiktena förtäckta? Har du aldrig varit på en engelskalektion? När jag gick i skolan pratade vi engelska enbart! på dessa lektioner... ska det inte vara samma sak på de svenska lektionerna? om en människa kommer in i vårt land och gör ett grovt brott... ska det verkligen vara vårt att ta hand om? Ska vi riskera fler brott av en människa vi öppnat vårt land för? Har vi inte nog med egna våldtäktsmän och mördare?

Uttalandet av Moderaterna hon undviker ge källa till är väl helt och hållet logiskt. Får vi en bra invandrarpolitik om vi bara släpper in folk och inte tar hand om dom. Inte ställer krav på att de anpassar sig till det vi erbjuder. Det är klart det blir vi och dom för att det ÄR ju vi och dom. Så länge Sverige har den integrationspolitik vi har i dag och har haft så länge kommer det aldrig bli annat än vi och dom. Det är ju åtgärder som behövs och hur ska man kunna genomföra dom om man inte får prata om dom?

Tänk att det ska vara så jävla tabu att säga att det är ett problem. Invandrare och invandringen ÄR ett problem i Sverige i dag och det tänker jag säga högt och klart. Man behöver inte vara rasist eller främlingsfientlig eller vad man nu vill kalla det för att säga det högt. De flesta håller med, men är rädda för att bli stämplade som främlingsfientliga... Vafan invandrare håller ju med och hur går det ihop om man är rasist om man tycker så?

Det må vara hemskt att SD kommit in i riksdagen, men snälla nån nu är de där. 339 600 människor röstade ju på dom. De har gjort sitt val och nu har demokratin lett till att de är där de är. Allt detta skulle belysts innan valet så kanske det inte varit så här. Media (och politiker) borde ta en titt på sin egen del i detta istället för att nu bara snälla om hur fruktansvärt det är.

Och vart tror media att alla dessa skriverier om hur fruktansvärda SD är ska leda? Det liknar krig redan nu... innan vi ens vet vad SD verkligen kan åstadkomma. Spruta mer tändvätska på brasan vetja.

Partier i riksdagen har också uppenbart övervägt att ändra utskottens storlek för att stänga ute Sverigedemokraterna. Vad hände med demokratin och folkets röster? Är det demokrati att stuva om så det blir som man vill i riksdagen? Att man ens KAN göra det är ju skrämmande i sig... nästan mer skrämmande än en riksdag med Sverigedemokraterna.

KG Bergström
säger det riktigt bra:
"Det bästa är naturligtvis att deras enögda politik inte får något genomslag. Men de ska behandlas med all den formella rätt och mänskliga respekt som uppdraget medför. Att inte kunna vistas i samma sminkloge som dess ledare är bara barnsligt och omoget. För alliansen kan det också finnas taktiska skäl till en värdig behandling. Erfarenheten från populistiska partier är att partidisciplinen inte alltid håller. Alliansen behöver bara två mandat till för majoritet. Det ska inte uteslutas att någon eller några sverigedemokrater hoppar av sitt parti under mandatperioden. Det blir lättare att vinna över dem, om de inte behandlas som något katten släpat in."

Nu måste jag stilla min ilska lite. Jag har hår att föna och kvällsmat att äta och har inte varken tid eller lust att spendera de sista timmarna av helgen med sånt här jävla trams.


Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Kraxpelax said...

Jag förstår att du är förbannad, det är jag med och det har vi båda rätt att vara. Samtidigt är DN-artikeln inte helt fel,men det gäller att vara konkret och undvika floskler i Aftonbladetstil.

En konkret fördel av invandringen, som alla svenskar drar nytta av, är all nyetablering i knivskarp konkurrens med åtföljande prispress inom restaurangbranschen. Det är en ingalunda obetydlig samhällsekonomisk intäkt, som Sverigedemokraterna på ett osakligt sätt har bortsett från. Det handlar, omräknat i reda pengar, om mångmiljardbelopp.

- Peter Ingestad, Solna