Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ur det politiska akvariet: Yrsel kring valet

Thursday, September 16, 2010

Ur det politiska akvariet: Yrsel kring valet

Nu behöver jag inte längre följa debatter eller annat som har med valet att göra för att försöka göra mig själv klokare inför röstningen, men jag kan ju inte undvika att läsa alla de lustiga och vansinniga artiklarna kring valhysterin ändå. Här kommer ett axplock:

Opinionsmätningar
Ytterligare en opinionsmätning är gjord och denna gång visar det sig att de rödgröna nästan är i kapp alliansen. Men... nu påstår sig Novus själva att man inte kan lita på deras siffror. De menar att siffrorna inte avspeglar den aktuella väljaropinionen. Mätningen ska istället ha tillhandahållit de rödgröna och som används för att uppmuntra oppositionens egna trupper.

För mig låter detta rent koko. Läser man artikeln försöker Novus förklara skillnaden mellan väljarbarometer och denna undersökning, men jag förstår inte riktigt ändå. Vad är poängen med att göra en undersökning som inte stämmer?


Federley
Fredrik Federley har fått stryk och missar antagligen resten av välrörelsen. Man tror dock inte at det var planerat utan ren slump att det vart just han. Det har ju varit ganska tyst om just Federley som ju varit i blåsvädret några gånger tidigare för bl.a att han nyligen använt droger, att man ska legalisera prostitution, donerat pengar till isralienska trupper och FRA skulle mycket väl kunnat fått stryk för alla de grejerna, men nu tror man alltså att det var ett personrån av random person. Nu har han i alla fall fått lämna sjukhuset med ett väldigt blått öga och en bruten pip.

Sverigedemokraterna
Motdemonstranter tystade ner Jimmy Åkesson i Uppsala med burop och vuvuzelor. Säga vad man vill, men det är tufft gjort att försöka ge sig in i riksdagen med livet som insats, för det är ju vad denna tjommen gör. SD har också blivit hårt kritiserade för att ha räknat helt åt helvete vad gäller ekonomin... 59 miljarder för att vara exakt. Inga siffersnillen med andra ord.

Nu lämnar vi politiken därhän, Jag är så otroligt nöjd över att ha röstat att jag ska försöka undvika skiten ett tag.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: