Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia

Saturday, September 25, 2010

Jag skiter fullständigt i alla ändlösa varianter av dieter därute. Jag
skulle aldrig palla att följa en diet och jag skulle med största sannolikhet bara äta mer ensidigt än vad jag gör idag. Dock tycker jag att Fredrik Paulùn verkar vara en snubbe som vet vad han talar om. Han verkar ha koll på det mesta inom näringslära och drar inte över åt nåt håll vad gäller vad man ska och inte ska äta.

Jag har precis läst Fredrik Paulúns bok "Allt om fettförbränning 2" och enligt den har jag två problem. Jag tränar för mycket och äter för lite... och dessutom fel. Det är ju knepigt att man alltid ska göra fel.

Träningen
Jag älskar ju och träna och får abstinens om jag inte rör mig lite extra under en hel dag... dvs vilar. Tränar jag inte tar jag ju nästan alltid en timmas snabb promenad i stället. Jag vet ju att det är lite för mycket, men min mage hålls i schack någotsånär och jag mår överlag bättre... inbillar jag mig i alla fall. jag tränar varierat och bra. Styrka med vikter, ren kondition i form av löpning och kombinationsträning i form av pass på Friskis & Svettis. Det är bara mängden som är för stor och vilan som är liten.

Maten
För att inte bli sjuk och få i mig tillräckligt har jag för matdagbok och räknat ut åtskilliga varianter av BMR (som alla får olika resultat). Detta har medfört att jag försöker ligga på 1350 kcal dagligen och sedan plussar på för det jag tränat.

FEL! enligt Paulùn i alla fall. Enligt honom bör man aldrig ligga under 1700 kcal och en medelaktiv kvinna bör ligga på 2200. Jag har inga problem att äta så mycket om jag får häva i mig en påse godis, men när det gäller mat är det svårt nog som jag äter idag tycker jag.

Det enda jag verkar ha koll på är proteinintaget. Jag har blivit skitduktig (mest tack vare ShapeUp-appen på min iPhone) att få i mig allt det protein jag behöver på en dag för min träningsnivå) Jag äter dock för lite av både fett och kolhydrater.

Vad gäller fett får jag nog skylla lite på min mor. På det ljuva 80-talet propagerades hårt för light-produkter och min mor blev en hängiven anhängare. Detta innebär att jag så gott som är uppväxt på lightprodukter och min smak har lärt sig att detta är gott. Minimjölk och Lätta var standard och jag har väldigt svårt att stoppa i mig feta produkter. Jag tycker helt enkelt det fettsnåla är godare.

Vad gäller kolhydraterna har jag bara mig själv att skylla. Eller nja... min mage snarare. Jag har ju upptäckt att min mage mår bättre utan ris/pasta/potatis varav jag nästan helt uteslutit detta ur kosten under väldigt lång tid. Jag har nu på sistone försökt börja äta det igen, men bara i små mängder för att inte få problem med magen igen. För det får jag. Orken tycks ha vant sig och det är inte ofta nuförtiden jag känner mig så där totalt utmattad. Förutom runt mens då, men det har ju mer med hormoner och skit att göra.

Här gäller det alltså att försöka tänka om... igen. Jag vill ju inte slita sönder min kropp, vilket jag inser är vad jag gör om jag tränar hårt utan att äta rätt. Dessutom är ju resultaten inte vad de kunde vara. Jag är visserligen vältränad och har en hälsosam kroppssammansättning, men det skulle ju inte skada med bättre resultat dvs lite mindre fett och lite mer muskler.

Innan jag läste boken hade jag tänkt träna ett styrkepass nu på eftermiddagen, men efter lite eftertanke har jag tänkt om. Min dag hittills ser nämligen ut såhär:

Träning:
60 minuter stepmaskin + 3 x 25 situps = ca 360 kcal
60 minuter powerwalk = ca 300 kcal
70 minuter shopping = ca 200 kcal

Total energiförbränning: 860 kcal

Mat:
Frukost: 1 ägg och ½ portion gröt med pulvermjölk och blåbärssylt = 222 kcal
Lunch: 1 kycklingfilé med 200 gram stekta champinjoner och en msk creme bonjour = 160 kcal

Totalt energiintag: 382 kcal

Att denna ekvation inte går ihop inser ju till och med jag. Enligt BMR kalkylatorerna bör jag ligga mellan 1800 - 2400 kcal per dag utan träning. Så vad jag ska göra nu istället för att köra de där styrkepasset är att käka lite mellis :D.

Det som slår mig är att det kommer bli i princip omöjligt att komma upp i det om man ska äta som man bör. Grönsaker och sånt innehåller ju extremt lite kalorier och de mängderna får jag aldrig i mig. Finge man äta annat som typ mackor skulle det ju inte vara några problem, men då spricker det ju åt andra hållet.

Vad jag önskar mig mest i världen är att någon satte ihop ett kostschema och träningsschema till mig... eller rättare sagt MED mig. Ett komplett sådant med kompletta menyer. Det kanske vore idé att lägga de pengar det kostar med en PT... frågan är bara hur man hittar nån bra sådan. Jag vill ha Sid! Fitnessguru.se ni vet... men han bor i Stockholm och är dessutom anlitad av en del kändisar och har säkert priser därefter. Om någon vet någon i Örebro så säg gärna till!

Nu var det ju de där mellanmålet då.
Image and video hosting by TinyPic

No comments: