Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ur det politiska akvariet: Bröstpumpslagen

Monday, September 06, 2010

Ur det politiska akvariet: Bröstpumpslagen

Ibland undrar man hur det tänker... politikerna alltså. Vad tänkte Ohly när han valde att säga att mammor ska använda bröstpump efter 5-6 månader. Tidningarnas läsare är redan helt hysteriska och hela 88% kastar hans förslag i soptunnan. Att ens tänka på, speciellt som man, att yttra sig om nåt så heligt som kvinnors amning... ujujuj Ohly.

Mona anser att Ohlys uttalande var ett "Mindre smart sätt att svara på en fråga" och det har hon ju rätt i, men sekunden svarar hon själv på frågan om tvångsdelning inte är att ge sig in i människors privatliv med: ”Jo, det är det. Precis som det var att förbjuda barnaga.”. Mona hade i alla fall så pass inflytande på Ohly så han tog tillbaka uttalandet.

Det handlar om föräldraförsäkringen, där Ohly vill ha en lag som delar föräldraledigheten lika mellan föräldrarna. 240 dagar var som inte går att lämna ifrån sig till den andra föräldern. Det innebär att varje förälder är hemma omkring sju månader.

Ohly menar att man genom att lagstadga delningen tar ställning för jämlikhet... Gör man det genom tvång Ohly? Jag tycker faktiskt det låter helt och hållet korkat. Jag är inte den som propagerar för föräldraledigt och kommer inte göra så länge jag inte har några barn själv. Som barnlös är jag mest trött på att alla barnföräldrar alltid ska gå före med ledigheter och förmåner. Dock måste jag ju säga att ska man göra nåt är det väl att ge mer valfrihet i detta. Ge möjlighet till samtidig barnledighet för föräldrarna som Hägglund säger till exempel.

SVT (som vi absolut inte ska prisa) gjorde nåt roligt i utfrågningen av Ohly och satte honom riktigt på plats. Jag hade ju inte kunnat svara på frågan alls och hade jag det har jag säkert sagt samma sak som Ohly, men visst var det lite roligt att ju HAN gick i denna fälla:

– Vem är förbundskapten i fotbollslandslaget, undrade Anna Hedenmo.

– Erik Hamrén, svarade den sportintresserade Ohly tvärsäkert.

– Nu tänkte jag på damlandslagets förbundskapten...

Det visste inte Ohly.

Det går hett till i debatterna. Igår rök tydligen Maria Wetterstrand och Maud Olofsson ihop också.. nåt om att Maud anklagade Miljöpartiet för fusk i beräkningar av utsläpp, men vägrar visa dokument... Jaja, det hela slutar med att nån av dom gormar: "Vart fan hade man varit då?" Lite sött att de är så osams och så emot varandra, men har matchande kläder på sig.


Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Razmatazuz said...

När sa han att mammor SKA använda bröstpump? Nu tycker jag också att det kanske var ett mindre begåvat sätt att uttrycka det, vilket även Ohly själv höll med om, men det är knappast bröstpumpen som är det intressanta i debatten om föräldraförsäkringen. Den enskilda familjens lösningar har varken Vänsterpartiet eller något annat parti något intresse av att styra, men att det krävs en jämnare fördelning av föräldraledigheten är fullständigt självklart i mina ögon.

Maud och Centerns dokument är mycket enkelt att avfärda eftersom de inte tar upp alla satsningar som de RödGröna faktiskt gör på miljöområdet och framförallt för att minska utsläppen av växthusgaser under kommande mandatperiod. Dessutom har Wetterstrand rätt i att det krävs en omprövning inför nästa mandatperiod hur långt tekniken har hunnit för att kunna veta exakt var kraven kan ställas och vilka åtgärder som kan sättas in därefter. Det är oerhört obegåvat att, som Arrogansen gör, säga att man är färdig med arbetet eftersom man troligtvis uppnår de mål man satt upp 2020!