Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: 50 öre ett minne blott

Thursday, September 30, 2010

50 öre ett minne blott


1985 fick du ett Bugg eller Jenka (tuggummi) för 50 öre och det är vad jag än i dag förknippar med 50-öringen trots att det var 25 år sedan. Och idag, den 30 september, är det dax att säga RIP till 50-öringen för idag går den i graven.

Jag har ingenting alls emot detta. Jag minns inte sist jag använde en 50-öring. Vad jag däremot minns är att jag tyckte det var extremt onödigt att de gjorde om den 2006... vilket vansinne. Jag försöker undvika mynt så långt det går, men tyvärr är de ibland helt nödvändiga som när man måste på toaletten på stan till exempel. Men nu när jag tänker efter är det väl prick endast då.

Mynt överhuvudtaget ligger inte i tiden. Folk har knappt kontanter alls och ännu mindre mynt. De är ju bara tunga i plånboken och idag kan man handla allt på kort... även de små sakerna. Sedalr är ju klart bättre, även om de också känns ganska onödiga. Har jag tagit ut pengar av någon anledning kan de ligga i plånboken i flera månader utan att jag upptäcker att de ligger där... just eftersom de sällan gör det.

Nä, jag kommer inte sakna det lilla myntet, men jag ska väl ändå tacka för den tid som varit.


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Christian said...

mynt behöver du ju till golfbollar på rangen med :D

Hannastacia said...

Nu ja, men tänk om man kunde ta kortet!