Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Världelösa magtips

Friday, September 03, 2010

Världelösa magtips

Idag skriver Expressen återigen en artiklar om hur man ska få bra maghälsa. Som varje gång (för det kommer ju såna här artiklar varje vecka) Tror jag att det ska vara nånting nytt, men icke! Finns det ingen pressetisk regel om att skriva samma artiklar i nya ord om och om igen? Nu ger de en lista på 11 konkreta tips till en platt mage.

Jag har provat alla produkter som lovar vara proppade med Probiotika och hittills har jag inte märkt effekt av någon av dom. Dessutom smakar de antingen skit eller är proppade med socker (som ProViva och Activia), som om ni kollar nedan då inte ska vara bra.

Frön är rena rama döden för min mage. Oavsett vilka eller hur mycket vatten jag dricker till blir magen som en luftballong och gör mer ont än nånsin. Detta gäller både vattenlösliga och vattenolösliga.

Kosttillskott har jag provat de flesta med. Det enda som hjälpt mig det minsta är OxyTarm som jag ju äter än i dag. Dock tror jag inte de har någon som helst effekt längre. Men jag tänker fortsätta. De innehåller ju även magnesium som är bra för så mycket annat.

Återigen frön och fibrer som för mig är ett big NoNo. Dessutom blir min mage också sämre av frukt och de flesta grönsaker.

Häri ligger nog mitt största problem. Jag försöker äta lugnt, men finner det otroligt svårt och blir bara stressad av det. Ska fortsätta jobba på det dock. Minns ni att jag försökte äta vid köksbordet ett tag... så stressad har jag aldrig blivit av att äta som då. I'm weird I know.

Magmassagen funkar faktiskt ganska bra. Dock är det ju inget man kan ta till när besvären är som värst. Jag kan ju knappast lägga mig på golvet efter lunchen på jobbet och börja massera maggen. Dock brukar jag ibland massera magen när jag ligger i badkaret. Massagen och värmen från badet är super!

Kanel är min favoritkrydda, men jag har märkt att även denna underbara tingest ofta skapar mer pain än gain.

Ok, så man ska gå runt och fisa dagarna i ända mitt bland kollegor och patienter. Inte va? En kirurg på jobbet yttrade dock en gång att om folk bara vågade släppa ut sina gaser och gå på toaletten när de behövde skulle de aldrig behöva operera tarmvred och han har nog rätt (sen släppte han en riktig brakar i hissen). Och de där med att bajsa på offentliga toaletter är väl fine, men när ska man hinna det? Våra toalettbesök på jobbet innebär att springa iväg mellan patienter och förhoppningsvis hinna tillbaka ut i tid innan läkaren kommit ut från rummet. Inte direkt nån toalettro.

Sött får definitivt min mage ur balans. Speciellt sötningsmedel har jag märkt... men det är ju så gott.

Här finns tyvärr inte så mycket att förbättra. Jag somnar som en stock och sover oftast väldigt gott. Framförallt sover jag regelbundet och får alla de timmar jag behöver.

Här är det kört. Jag kan inte motionera mer än vad jag gör. Jag vill också påminna om att det var mina magbesvär som fick mig in i fördärvet med min träningsnarkomani som har orsakat att jag i dag sitter här och snörvlar som en jäkla bäbis, samtidigt som jag inte vill nåt hellre än att ge mig ut och springa. Om jag bara kunnat äta så riktigt som jag borde till den mängd träning jag utövar hade jag varit frisk idag. Jag ska ge mig ut på en promenad senare för att inte röra sig på mer än en dag... det funkar inte vare sig för mig eller för magen.

Jag försöker konstant hitta saker jag kan äta utan att få ont i magen. Och jag hittar ibland nya saker, men så fort jag tror att det funkar går det åt skogen igen. Jag har i princip gett upp hoppet om att jag själv kan påverka min mages välmående, utan jag får ta dagen som den kommer. En period håller i sig i ca tre dagar, men därefter får jag oftast en bra dag och dessa dagar är helt underbara. Tyvärr är det oftast inte mer än en dag eller två och sen börjar det om på nytt. The hell of beeing me.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: