Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ur det politiska akvariet: Lex Jörg

Friday, September 03, 2010

Ur det politiska akvariet: Lex Jörg

Överläkaren Jörg Teichert, 60, drabbades av en stroke som förlamade hans högra sida för fyra år sedan. I dag jobbar han 75 procent som överläkare, men behöver sjukbidrag på 25 procent. Försäkringskassan vägrar ge honom sjukpenning – och uppmanar honom att säga upp sig och söka ett heltidsjobb på Samhall.

Detta fall fick stadsminister Reinfeldt kommentera i gårdagens utfrågning gällande sjukförsäkringsreglerna. Det visade sig senare att det precis innan sändning kommit ett meddelande att denna Jörg skulle medverka i ett lagförändringsförslag som ska presenteras idag fredag av Mona och hennes kumpaner. Förslaget innehåller ett förslag om förändringar i sjukförsäkringen.

Så nu är debatten igång. Vilka kände till detta? kände SVT till att Jörg allierat sig med Sossarna? Kände Sossarna till att Jörg skulle tas upp av SVT i utfrågningen? Monas presschef menar att de faktiskt kände till att frågan skulle tas upp, men att det inte ska ha varit frågan om någon kupp... hmm, jag undrar det jag.

Hur som helst vill jag bara säga några saker om fallet Jörg. Först och främst är det ju tragiskt att han får ett sånt förslag från Försäkringskassan, men jag vill bara påpeka igen vad jag skrivit förr om vad som hände när jag tog ett studieuppehåll. Detta var under Sossarnas välde och de sa åt mig att sluta min utbildning och börja ett åtgärdsprogram för att ta reda på vad jag ville bli. Trots att jag inte alls ville sluta min utbildning och det handlade om två månader. Detta är, om inte värre, EXAKT SAMMA SAK MONA!!!

Vad gäller om Jörg ska få ersättning för 25% eller inte, vet jag inte om jag tycker det är så hemskt om han inte får det. Vet ni vad en överläkare har i lön? Han lär klara sig bra på 75%... han lär ha ut mer än vad jag har på en heltid på den procenten.

Sen är det de där med Samhall. Jag vet inte men jag tycker det luktar lite illa här. Överläkare på Samhall. "inte skulle väl han..." eller? Men varför skulle inte han, liksom de som redan jobbar genom Samhall kunna jobba där? OCh denna man har ju faktiskt ett val. Antligen 100% på Samhall eller 75% som överläkare... inte många som har den förmånen att välja.


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Anonymous said...

SVT gjorde en grov miss med Uppdrag Granskning sist!! Det kan väl inte bero på Rutavdraget som det är synd om de kvinnor som kommer från Estland och får ett bra vitt arbete i Sverige? För att försörja sina barn? Vad är det för fel påatt få ett arbete på annan ort?? Är det inte frivilligt kanske???
Fy F-n för SVT Uppdrag Granskning, ni smygjobbar för de röd-gröna!!!!!

Hannastacia said...

Fyfan för SVT överhuvudtaget... ett skitkanal som jag numera BETALAR TV LICENS för bara för att jag inte kan få bort skiten ur min tv-apparat.

Anonymous said...

Det är beklagligt att Samhall används i valrörelsen och i mediernas rapportering som ett exempel på jobb med lägsta tänkbara status. Det bidrar till de fördomar som finns om Samhall och våra medarbetare.

Att Försäkringskassan kan hänvisa någon till Samhall är en missuppfattning. Den som är aktuell för arbete på Samhall blir anvisad från Arbetsförmedlingen efter en ordentlig prövning. Det är alltså Arbetsförmedlingen och ingen annan som avgör vem som blir erbjuden jobb på Samhall.

Det som diskuteras i det aktuella fallet handlar om att arbetsförmågan prövas "mot hela arbetsmarknaden" av Försäkringskassan. En generell beskrivning av vad en prövning mot arbetsmarknaden innebär handlar om att man också beskriver vilka stödformer som finns, exempelvis Samhall.

För vår del är det mycket allvarligt om en missuppfattning som denna tillåts bidra till fördomarna om det arbete som utförs av 20 000 människor i Samhall. Samhall utvecklar personer med funktionsnedsättning genom arbete. Många av våra medarbetare är idag fullt rustade för ett jobb utanför Samhall, men deras möjlighet att bli rekryterade av andra arbetsgivare minskar när fördomarna sprids.

Anders Ekberg
Pressekreterare
Samhall AB
anders.ekberg@samhall.se