Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: August 2010

Tuesday, August 31, 2010

Kaffe

Jag har alltid sagt att kaffe är guds gåva till mänskligheten. Jag kan inte leva utan mitt kaffe och jag vill inte heller vara utan det. I senaste numret av iFORM listas 11 goda anledningar att dricka det svarta guldet:


♥ Du blir uppiggad
Koffeinet stimulerar det centrala nervsystemet och stärker ditt korttidsminne, din uppmärksamhet och din förmåga att lagra information. Du blir på gott humör och ger en känsla av fräschör. Effekten håller i sig upp till fem timmar.

♥ Hjärnan skyddas mot demens och Parkinsons sjukdom
Även långtidsminnet stärks och förhindrar en minskning av Dopamin i hjärnan.

♥ Du får en positivare inställning till andra
Man tänker positivt med en kopp kaffe i handen och känner glädje över att möta nya bekantskaper.

♥ Minskar risken för bröstcancer
Koffeinet minskar cellväxten i brösten och förbättrar även prognosen för de som redan drabbats av bröstcancer.

♥ Skyddar levern
Både genom att ge ett skydd mot cancer och rena levern mot skador.

♥ Minskar risken för gallsten
Koffeinet gör att gallblåsan drar ihop sig och tömmer sig oftare, så stenar inte hinner bildas.

♥ Minskad risk för typ 2-diabetes
Antagligen på de antioxidanter och det magnetsium kaffet innehåller.

♥ Stärker hjärta och kärl
Blodtryck och puls ökar tillfälligt för att sedan sjunka igen.

♥ Hjälper magen
Innehåller ett ämne som minskar syraproduktionen

♥ Minskar risken för tarmcancer
Förmodligen genom att hjälpa till att transportera maten snabbare genom tarmen och minska utsöndringen av gallsalter.

♥ Förbättrar träningsprestationen
Påverkar sympatiska nervsystemet så att uthålligheten förbättras signifikant. Dessutom ökar koffeinet fettförbränningen.

Sen finns det ju såklart några tråkiga bieffekter:

♠ Missfärgade tänder
- jo, men det får man ta. Jag har alltid haft ganska vita tänder och i värsta fall finns ju tandblekning.

♠ Mindre bröst
- inget problem för mig... de kan inte bli mindre.

♠ Sömnlöshet
- jag har nog aldrig sovit illa tack vare kaffe. Och gör man det får man väl helt enkelt undvika det till kvällen.

♠ Högre utsöndring av mineraler - ja, det är ju inte bra, men lite mejeriprodukter kan utjämna effekten.

♠ Ökning av potentiellt skadligt akrylamid - hmmm, jaha, men jag anser nog att man ska inte bry sig om det man inte begriper sig på.

Man kan ju helt klart i alla fall säga att fördelarna är fler än nackdelarna. Dessutom är det ju så himmelskt gott.


Image and video hosting by TinyPic

Ur det politiska akvariet: Den rödgröna ravinen

Aftonbladet/United minds visar i sin senaste mätning att stödet för Sossarna rasat till 27, 3 procent. Lägre än nånsin. Internt verkar det finnas en besvikelse och till och med Göran P yttrar sig om fördärvet av sitt gamla parti. Mona gäspar och det kan hon ju fortsätta göra och se vart det tar henne.


Och seriöst. Vad har Sossarna och de rödgröna att komma med? Tycka vad man tycka vill om alliansen, men därifrån hör man i alla fall hur de vill förändra och förbättra Sverige. Om de vill göra det på rätt sätt är ju en annan femma. Från Mona och de tomtefärgades håll hör man förslag om clowner och betjänter på tunnelbanan... det och en massa miljö. Om Mona ska ha en chans bör hon och de hennes rycka upp sig. Idag ges de chansen när de presenterar sitt valmanifest. Men efter att ha spånat igenom det som publiceras ser jag inget nytt, inget som känns lockande och nyskapande. Bara en massa tjafs som hittills inte lett vårt land nånstans.


Image and video hosting by TinyPic

Inte bra

Jag visste väl att jag inte kunde ha flyt hur länge som helst. Ett stenhårt träningspass igår och en natts urusel sömn var det som fick mig på fall verkar det som. På förmiddagen trodde jag bara det var tröttheten efter att inte ha sovit, men allt eftersom dagen gick kände jag mer och mer att nåt inte stod rätt till. Jag vägrar erkänna mig sjuk än så länge, men jag törstar ihjäl, är harklig och öm i halsen, näsan rinner lite försiktigt och jag känner mig allmänt hängig.

Jag har sedan jag kom hem pimplat i mig en Echinea brus och håller nu tummarna att några såna drinkar ska få mig i form igen. Jag behöver även vitaminer och mineraler! Mitt dagliga drogintag har minskats till enbart Oxytarm och Omega-3 sedan D-vitaminerna och Enaxinet tog slut under sommaren. Jag tyckte inte jag behövde det då, men nu känns det som att jag behöver påfyllning. Jag gick därför förbi Lifebutiken igen idag efter jobbet för att se om de fått in Enaxin sedan jag var där sist och det var slut.

Vissa människor är bara inte skapta för att jobba i butik, eller ha kontakt med folk alls för den delen. Praktexemplet på detta finns på Pressbyrån på Järntorget. Där har i alla tider en kvinna jobbat som är nåt så dryg och otrevlig att man verkligen undrar hur de tänkte när de anställde henne. Nu konstaterar jag att Lifebutiken har en likadan. Jag har alltid tyckt hon varit lite sådär kall, men idag tog hon priset. Det var bara jag i butiken och medan jag gick och kollade i hyllorna pratade hon högt och ljudligt i telefon i ett helt privat ärende. Jag tittade på henne för att visa att jag ville ha hjälp men hon bara ignorerade mig. Tillslut gick jag och ställde mig mitt framför henne, men inte fan hjälpte det heller. När jag tillslut sa: ursäkta får jag fråga en sak, svarade hon inte utan deklarerade surt till sin väninnan i telefonen att hon hade en kund. Trots detta fortsatte hon prata ett tag till. När jag frågade om Enaxinet meddelade hon surt att den var slut och de inte tänkte ta hem mer. Nähä, sa jag, men ni har det kvar på hemsidan? (detta hade jag ju sett i morse). Då började hon med en lång utläggning om att ingen köpte det och det bara stod och blev gammalt i hyllan ungefär som att det vore mitt fel. Med mungiporna nere i knävecken frågade hon tillslut om jag ville göra en kundbeställning, men då sa jag hejdå och sa att jag skulle beställa det online i sånt fall. Jag kommer absolut inte gå tillbaka till den här tjurkärringen nåt mer utan kommer välja den butiken på Drottninggatan istället där en ung supertrevlig tjej jobbar. Och till grinolle på Storgatan rekommenderar jag starkt att hon tänker över sitt yrkesval.

Image and video hosting by TinyPic

Dna-register över Sveriges män?

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) som publicerades i Aftonbladet i maj har antalet anmälda fullbordade utomhusvåldtäkter nära tredubblats i Sverige de senaste tio åren, från 361 till hela 966 fall. Det innebär 2,6 våldtäkter om dagen varje dag, året om.

Det är ju alldeles förskräckliga siffror! Vad har hänt? Varför har det ökat så fruktansvärt mycket? eller snarare... varför förekommer det alls?

På grund av detta föreslår en jurist, Måns Cederberg, att man ska upprätta ett dna-register på alla män, säkra dns-spår vid alla brottsplatser och på så sätt få dit fler av de fula fiskarna.

Kritiken kommer såklart som ett brev på posten. Orwellska samhället på framfart? Trots detta är 51,4 % för förslaget i Aftonbladets läsaromröstning.

Visst skulle ett dna-register hjälpa till att sätta dit idioterna och det skulle även kunna hjälpa till att fria oskyldiga, men borde det inte finnas andra saker att göra? Jag är ju som jag skrivit tidigare inte så jäkla rädd för att bli integritetskränkt som resten av Sverige tycks vara, men detta tycker till och med jag verkar lite oroväckande. Man kan visst sätta restriktioner på registret att det endast får användas i våldtäktsfall, men vad händer när registret väl finns och nån dåre får för sig att häva den restriktionen?

Nä, ett register känns som övertramp, men man kan ju hoppas förslaget väcker lite andra idéer, för något måste ju göras.

Detta fick mig att tänka på den våg av våldtäkter vi haft i Örebro under året. Det har varit tyst under hela sommaren, men nu börjar det bli mörkare om kvällarna igen. Ska det börja om nu? Skrämmande tanke!


Image and video hosting by TinyPic

Oh my

Somnade gott precis som vanligt igår kväll, men vaknade efter nån timme och sen har jag inte kunnat sova. Varför har jag ingen aning om. Kollade på klockan sista gången 3.25 vilket inte direkt ger nån kvalitetssömn eftersom klockan tjöt nu 5.00. Jag känner mig som ett lik. Hur ska denna dagen gå?


Image and video hosting by TinyPic

Monday, August 30, 2010

Låt eleven själv välja innehållet i gympan

Skulle man fått betyg i gympaskolk när jag gick i skolan hade jag fått det högsta med stjärnor i alla kanter. Från sjuan till nian var jag nog med på kanske 20% av lektionerna. Att jag fick betyg alls berodde på att jag var väldigt duktig i biologi och det var samma lärare så han lät det kompensera på nåt konstigt sätt.

Jag började i sjuan med att hitta på alla möjliga konstiga ursäkter och skriva fusklappar. Det kunde vara allt från snorig näsa till att jag glömt gympakläderna. Ont i bihålorna var en favorit som var svår för honom att syna. Självklart visste han att jag ljög, men efter ett tag gav han upp och från och med åttan brydda han sig inte alls och gjorde stora ögon om jag nån gång faktiskt dök upp iförd gympakläder. Straffet för att vi inte var med innebar många gånger att gå till Hagabadet (kanske ett par kilometer fram och åter och få en underskrift att man varit där som man sen fick visa läraren. Inte mig emot... jag gillade att gå redan då.
De gånger jag faktiskt var med, var de gånger det skulle vara dans, styrketräning eller konditionsövningar, vilket inte var ofta. Då var jag med så det sjöng om det och tyckte det var superkul.
Men gympan bestod till 90 procent av bollsport eller "Hela havet stormar" lekar för det mesta och det fanns inget jag hatade mer. Jag har aldrig gillat att tävla eller att göra mig illa av hårda bollar heller för den delen. Gymnastik, dvs ringar och bom och sånt var inte alls min bag för smidighet kan ingen anklaga mig för.


Idag skolkar en av fem elever från gympan
och skolinspektionen är förvånade! Som om det skulle vara nåt nytt. Och hur svårt ska det vara? Är inte huvudsaken med idrotten i skolan att man ska ha kul och få röra på sig? Låt ungarna själva välja hur. Att gå några kilometer är väl gott nog. Öppna styrkerummet varje gång eller ge åtminstone flera alternativ att välja på. Alla kommer såklart inte vara med ändå, men betydligt fler garanterat.

Jag klarade som sagt mitt betyg ändå... tror till och med jag fick en trea eftersom jag sista terminen var med mer när jag fick göra det jag ville. Gymnasiet hade en betydligt bättre strategi. Där erbjöds en bollsport eller liknande varje gång, men de som inte ville fick använda styrkerummet. Detta gjorde att jag klarade godkänt första året och sen var gympan frivilligt val. Jag valde att stå över.

Det hade varit ganska kul att träffa på magister Ogenwall idag och berätta för honom hur jag tränar. Han hade inte trott mig för en sekund.


Image and video hosting by TinyPic

Ur det politiska akvariet: Björklund

För er som inte hängt med är Ur det politiska akvariet, en diskussion med mig själv och er om hur våra politiker sköter sig i valkampanjen. Detta som ett sätt för mig själv att kanske eventuellt få lite klart för mig själv hur jag ska rösta. Jag är ganska okunnig politiskt, men trots det har jag ju åsikter såklart. Ta allt jag säger med en nya flingsalt för jag vet för det mesta inte ett skit vad jag babblar om.

Jan Björklund... det har varit mycket om honom i denna valkampanj tycker jag. Inte mig emot för jag står fast vid att jag tycker han har mycket klokt att säga. Nu har han blivit utfrågad av SVT... något jag inte kollat på och av principsjäl inte heller kommer göra eftersom jag står fast vid åsikten att SVT bör läggas ner eller bli valfri kanal så man inte behöver betala tv-licens, men jag har läst allt jag kan hitta i pressen (ni vet den som innehåller reklam och som jag betalar för om jag vill).

En het potät är Björklunds uttalanden om burkan i skolan och han säger: "I klassrummet måste man kunna se varandra i ögonen". Nu var väl just det uttalandet i sig lite galet eftersom ögonen ju är prick det enda man faktiskt ser, men man begriper ju vad han menar och som jag sagt tidigare borde detta vara en självklarhet.

Han får också frågan om Afghanistan och våra trupper där. Björklund vill inte sätta en tidtabell för när vi ska dra oss tillbaka. Vad gäller frågan om mellanöstern är jag kluven. Om vi går till USA är jag emot deras sätt att lägga sig i andras buisness, men det beror också mycket på hur de gör det. USA går in om deklarerar sig själva allsmäktiga och resultatet blir mer ilska och mer hämndlystnad. Vad exakt vi gör i Afghanistan har jag inte riktigt klart för mig. Och likt mina åsikter om USA tycker jag man ska låta andra länder sköta sig själva. Dock funkar det ju tydligen inte riktigt, för dessa länder kan ju inte heller hålla sig till sitt. Religion är bara skit och ställer till med en massa djävulskap, det har jag alltid sagt och de där jäkla talibanerna har ju på nåt sätt fått det till sitt att "rädda världen" genom att ta dö på alla som inte tycker som dom... vilket procentuellt sätt om man tar jordens befolkning inte skulle lämna många huvuden kvar på jordens yta. Så vad händer då om vi drar oss därifrån. Ja, inte fan kommer Afghanistan blir nåt roligt ställe. Talibanerna ger sig ju inte i första taget och vem vet vad de planerar härnäst?

Sen är det de där med Euron. Björklund är den enda i alliansen som vill ha en ny folkomröstning i frågan under nästa mandatperiod. Om jag förstått det rätt beror oviljan på att man är rädd för ett nej som i den omröstning som var 2003. Jag kan inte fatta varför man inte tar tag i skiten... eller va sjutton skit i folkomröstning och bara gör. Jag tror vimåste dit för eller senasre ändå, så varför inte nu? Och hur smidigt vore det inte... seriöst? Va sjutton ska vi hålla hårt i vår valuta för? (jo, det finns säkert några ekonomiska skäl som jag inte begriper mig på). Tänk vad det vore smidigt om vi alla hade samma pengar här i Europa. Aldrig behöva tänka på att växla eller räkna om när man handlar på nätet. Nä, go for it! säger jag bara.

Idag fick jag förresten mitt röstkort.


Image and video hosting by TinyPic

En vanlig ovanlig måndag

Jag vet inte riktigt varför, men de senaste månaderna har jag haft skitsvårt att komma ihåg att det är dax att betala räkningar. Jag kommer på det när jag inte kan göra det och glömmer bort det igen så fort jag kommer hem. Lite läbbigt för man vill ju inte missa det helt. Dock är det ju ingen katastrof att vara några dagar sen, men ändå. Nu är det i alla fall dax igen. Alltid lika kul... eller kanske inte va?

Jag har frusit mig igenom dagen. Det är absolut dax att börja med strumpor i arbetsskorna. Iskallt inne och iskallt ute... och det är bara början på helvetet. Jag borde verkligen inte bo i Sverige där jag får spendera 80% av året i pina. Det är faktiskt riktigt jobbigt att vara en fryslort.

Jaha, då har Jari, min nya chef, gjort sin första dag. Man har ju inte sett så himla mycket av honom eftersom han mest gått runt med Eva (den gamla tillfälliga chefen) och sett sitt nya skötebarn, men det jag har sett av honom har sett bra ut. Han är verkligen supertrevlig och han rör sig som om han redan känner sig hemma. Han har ju varit och hälsat på oss en hel del sedan han fick tjänsten och det är nog en klar fördel. Jag tror att detta kommer bli superbra faktiskt.


Image and video hosting by TinyPic

New boss

Måndag morgon och det känns inte ens att det varit helg. Vart tog den vägen?

Det känns som att det blir mer och mer höst för varje dag som går. Det är bara 9 ynka grader ute och nästan helt svart. Gillas INTE! Jag är inte beredd att släppa taget om sommaren och värmen ännu.

Skärmhatt är bra i både regn och solsken kan jag konstatera efter lördagens golfrunda. jag spelade sämre än på fredagen och slutade på 58 eller 59, men det är fortfarande klart mycket bättre än innan. Utslagen är bra mycket bättre och puttarna med så jag antar det är kortspelet som förstör.

Även om det känns så kan jag inte beskylla denna måndag för att vara helt vanlig. Idag börjar nämligen min nya chef. Han gjorde premiär torsdag-fredag på våra utbildningsdagar, men idag är hans första arbetsdag. Jari kommer från akuten där han varit biträdande chef och jag är mycket spänd på vad han kommer kunna åstadkomma. Vi behöver onekligen någon som tar tag i saker och ting och jag hyser all förhoppning för denna man att han kan fixa och trixa lite.

Och på tal om nåt helt annat... TV4 stoppar SDs reklamfilm... har ni hört om det? En massa burkaklädda kvinnor som springer efter pensionärer är beskrivningen på filmen.



Jag kan tycka att det är lite konstigt av SD att de gör just en sån här film. Den är ju klart provocerande och det är ingen tvivel om budskapet. Filmen känns mer riktad till de som redan utan filmen kommer rösta på dem. De SD skulle försöka komma åt är ju de smygrasister som inte är helt säkra på sin sak. De som inte riktigt erkänner sina åsikter. Dem kommer de nog inte åt genom denna film. Anyways... Jag tycker TV4 gjort helt rätt i sitt beslut.

Nä, nu hoppar jag iväg till jobbet dårå.


Image and video hosting by TinyPic

Sunday, August 29, 2010

Lite pics från igår

Det vart ganska dåligt med kort igår... eller i alla fall bra kort, men här kommer några.

Vi började kvällen hos familjen Otto där mamma och pappa Otterstedt hade ställt till med kräftkalas. Riktigt gott ich väldigt trevligt... känns som evigheter sedan jag åt kräftor.

Sen bar det av vidare till Släggan och Evelina där hela umgängeskretsen samlats. Anledningen var ju såklart de spelningar kvällen skulle bjuda och det enorma öltält som parkerats mitt på Åbron. Vi hann vara där i några timmar och sen gick vi även förbi hemma hos Dado och Evy en sväng innan vi gav oss ut i höstkvällen.

Det var kallt, men tack och lov ganska varmt inne i tältet. Hutlösa 190 soänn kostade det att gå in, men jag är inte förvånad. Vörnamo är ju staden där det kostar 100 kronor + garderob för att gå in på Harrys. Rubens band som jag inte vet vad det heter spelade och det gjorde även Gurra med nåt band. Bra? nja... mest kul att se folk man känner spela.

Till vänster har vi ju den nyklippta Matte, men känner ni igen snubben till höger? Det gör inte jag, men han ska tydligen varit med i Big Brother och gift sig i huset. Hur har jag kunnat missa det? Jag trodde jag sett alla säsonger av Big Brother.

I det stora hela var det en väldigt trevlig kväll. Kändes lite som att vara på festival fast med möjligheten att gå hem precis när man ville. Minuspoäng går till utbudet av toaletter, men tack och lov kunde man gå ut och in på området som man ville så jag och Catja sprang fram och tillbaka till Hemköps parkering kvällen i ända.

Jaha, och sen vart det söndag... igen. Det måste vara fler söndagar än nån annan dag på veckan. Efter lite mys och sen tre timmar i HellSaab sitter jag åter i min soffa och ska strax bege mig till bädden. Fy för att det är måndag imon och fy för att behöva sakna Bäjb igen.

Image and video hosting by TinyPic

Hemma igen

Efter en väldigt lååång bilfärd. Ska snart berätta om igår och posta lite bilder, men första ska jag packa upp och gnaga bort mitt nagellack eftersom jag visst hade slut på aceton. Daaaarn!

Image and video hosting by TinyPic

Saturday, August 28, 2010

Stacemaster Golfprobabe

Stacemaster Golfprobabe är mitt golf-alter ego. Igår gick det riktigt bra för mig på Lanne korthålsbana ska ni veta. Eftersom det var fredsag förmiddag och alla andra jobbade drog jag och Bäjb ut till Lanna ensamma. Vet inte om det var det som gjorde det, men jag fick helt plötsligt in svingarna. Raka och fina. Detta gjorde att jag fick 56 slag... rekord för Stacemaster Golfprobabe.

Sweet victory!

Inte nog med det... jag vann över den här herren (se nedan). Det gick mindre bra för Bäjb... men jag tycker han var duktig ändå, Dock råade han få in några riktigt tråkiga sneskott som drog upp hans score lite.

Scorekort över min bästa runda och allra första seger

Kaxig segrare och slagen förlorare

När vi precis höll på att packa ihop efter rundan såg vi ett sms från Potty som ville komma ut och spela med oss... and so he did. det blev en runda till. Jag gjorde inte alls lika bra ifrån mig, men fick lite bättre ordning på kortspelet. Puttarna gick också riktigt bra denna vända.

Konstigt nog bestämde sig vädret för att bli alldeles toppenfint. Varmt och soligt!

Efter att a spelat två vändor på i princip tom mage höll jag på att dö av hunger. Vi åkte förbi och hämtade pizza på Chaplin på vägen hem och sen satt som en smäck. Efter en tuppalur blev det PGA-tour hos Potty där Tiger håller på att spela bort sig. Otto kom förbi en svänga sent och vi planerade dagens golftripp.

Tyvärr ser det ut att börja regna när som helst, så jag vet inte hur det blir med den. jag ska i alla fall ut på en morgonpromme nu så får vi se.

Golflööve

Image and video hosting by TinyPic

Friday, August 27, 2010

Solen skiner i Småland

Underbar morgon på mitt favorit ställe i världen... hemma hos Bäjb. Vi skulle spela golf om solen visade sig, men trodde inte det var möjligt med allt grått och regn som varit senaste tiden... nu ser det ut som det är det. Men först på med gympadojorna och ut runt udden.

Image and video hosting by TinyPic

Thursday, August 26, 2010

Ring och tjut från alla håll

Va lustigt... jag som trodde det skulle bli långtråkigt att sitta här i telefonrådgivningen hela dagen, men det har det verkligen inte varit. Det har ringt prick hela tiden... i alla telefoner på hela bygget. Jag trodde ju såklart de andra skulle vara avstängda, men icke... Dessutom tjuter rörposten stup i kvarten och sekreterarnas telefoner ringer från alla håll. Man blir ju så där lagom stressad.

Från 15.00 kan man inte längre ringa in och jag har ringt av alla de som var bokade till 16.00. Skönt... äntligen över. Nu har jag bara allt efterplock kvar.

Klockan 16.00 är det jag som stegar ut genom dörren och möter upp mamsen för att ta över HellSaab över helgen. Har tre timmar i bilen framför mig, men det fixar jag efter lite påfyllning av keso och lite köffe.


Image and video hosting by TinyPic

Suicidal tendencies?


Timbaland blev bestulen på sin guldklocka värd 14 miljoner och familjen skickar polishelikopter efter honom. De fruktade nämligen att han skulle ta sitt liv! Och visst 14 miljoner är mycket pengar, men den här snubben lär ju ha så det räcker ändå. Och frågan är hur psykiskt stabil man är om man vill avsluta sitt liv för en klocka försvinner.


Image and video hosting by TinyPic

On da Phåån

Idag har jag ett rent helvetespass i telefonrådgivningen framför mig. Kommer sitta där fastkedjad mellan 8.00-16.00. Ja, med en timmas uppehåll mitt på dan. Det är ju egentligen inte mänskligt, men det var villkoret för att få vara ledig på fredag.

Idag bär det av för mina kollegor till Stockholm och sedan Åbo. Kvar på kliniken finns jag, en akutjour, Jussi och en bakjour, Helena. Jag har hört att det är fler på avdelningen som inte ska med, men de har ju fördelen att planera sina egna scheman och kan lägga sig ledigt. Jag hoppas Jussi och Helena får det lugnt på akut och avdelningen och kan komma ner och hålla mig lite sällis på mottagningen för annars kommer det bli läskigt ensamt.


Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, August 25, 2010

Men va fasen då!

Jag hade ju planerat en softar kväll eftersom det är träningsvila. Skulle ta ett långt varmt bad med spabehandling och sen bara sitta i soffan ett tag innan det var dax att lägga sig. Vad pysslar jag med egentligen? Nu är klockan 20.30 och jag har inte hunnit med nånting av det jag tänkt. Fastnade med disk och packning och sen var tiden borta.

Nu får det bli en supersnabb dusch medan mitt ägg kokar och sen är det ju banne mig dax för sängen. Jäkla skit också!

Image and video hosting by TinyPic

ShapeUp App

Idag är det vilodag. Träningjunkie som jag är har jag nästan abstinens. Jag kunde inte motstå att gå en extra runda efter jobbet i rask takt, men jag känner att kroppen verkligen behöver en vilodag. Jag är inte helt hundra och det känns som jag kommer bli sjuk om jag inte aktar mig nu.

Mitt stora problem vad gäller träningen är ju att få i mig rätt mat för att inte bli just sjuk. Jag åker alltid på nåt skit när jag kommit igång ordentligt. Denna gång har jag verkligen försökt tänka på att äta nåt proteinrikt direkt efter träning, få i mig kolhydrater till lunch och äta nåt innan jag går till jobbet. Jag märker att det funkar... jag brukar inte klara mig så här länge utan att bli sjuk och jag har mer energi.

Och vet ni varför det har funkat så bra denna gång? Jo, tack vare en ny favorit-app till min iPhone. ShapeUp Club. Egentligen är den en viktnedgångsapp, men den funkar bra till att bara hålla koll på kost och träning med.

Den funkar så att man lägger in vikt, längd, aktivitetsnivå. Appen räknar ut hur mycket du behöver äta. Vill man tappa kilon lägger man till hur mycket så räknar den ut kaloriintag för det. Sen sköter appen allt åt dig. Man lägger helt enkelt till vad man äter under dagen så ser appen till att du har koll på kalorier, protein, kolhydrater, fett och vatten. Du lägger till träningen och appen räknar ut hur mycket mer du behöver få i dig för att hålla ditt behov. Det finns oändligt med måltider och mat att lägga till och man kan också lägga till eget som inte finns med... samma med träning.

Så på detta sätt kan jag alltså hålla koll på vad jag behöver och kan styra matintaget efter det. Vardagar funkar det ganska bra. Maten blir mer naturlig när man äter på bestämda tider (trots att jag sällan är hungrig då) på jobbet. Jag måste säga att jag sköter mig alldeles förskräckligt illa på helgerna då jag verkligen äter alldeles för lite. I lördags t.ex tränade jag väldigt mycket, men jag tyckte att jag åt ganska bra. När jag kollade efter dagens slut hade jag gått hela mitt basala energibehov (det kroppen behöver för att funka) samt ytterligare 200 minus. Alltså hade jag käkat 1512 kcal för lite Inte bra alls. Denna app är precis vad jag behöver!


Vill man ha koll på resultat finns en sektion med diagram över kaloriintag, viktnedgång, kroppsfettprocent, mått och en massa annat.

Jag rekommenderar denna app varmt till alla som vill ha koll på kost och motion.


Image and video hosting by TinyPic

Sopberg i trappen... IGEN!

Så fort jag klev innanför trapphusdörren kände jag stanken och mycket riktigt stod ett hel berg med sopor utanför dörren längst ner. Minst 5 påsar och sen den frigolitförpackning som stått där i säkert tre veckor nu. Jag rusade upp i lägenheten för att skriva en stor arg lapp. Dock tog det lite för lång tid att hitta ett tillräckligt stort papper och när jag kom ner igen var berget borta. DARN! men lappen åkte upp ändå denna gång. Trots att det hade känts bättre om de stått kvar. Mer effektfullt så. Förhoppningsvis fattar de och jag slipper känna den där mat och bajslukten igen när jag kommer hem.

Image and video hosting by TinyPic

Ur det politiska akvariet

Jag tänker inte kolla på alla dessa debatter som är dagarna i ända eftersom de sänds på SVT... men jag ska försöka ha lite koll genom pressen... och kanske kommer jag fram till vilket parti jag ska rösta på.

Igår fick partiledarna ge varit löfte i ekonomidebatten. Moderaterna vill ha obligatorisk a-kassa och Sossarna vill ha graits entré till museum. Jag har debatterat kulturens betydelse förr och jag tycker faktiskt att det är viktigt, men det kan väl inte vara topprioritering vad gäller ekonomi? det känns väldigt flummigt på den rödgröna sidan nu. Lägg till detta till clownerna på äldreboenden och butler på t-banan och det känns som vi är i nåt jäkla Underland där små flickor springer omkring med korkskruvar och stora polkagrisklubbor.


Image and video hosting by TinyPic

Nu stänger jag fönstren

Frös när jag la mig och vaknar i en jäkla igloo. Ja, nu är det ingen tvivel om att hösten är här. Visst sover man bra mycket bättre när det är svalt, men det är ju ett helvete att kliva upp. I kväll åker fönstren igen... och så måste jag hitta min älskade myströja.


Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, August 24, 2010

Valet närmar sig.

Snart är det dax för de där jäkla valet. Var är min röstsedel? Jag vill iväg och få det gjort. Jag vet inte vad jag ska rösta på, men en sak är ju säker... det blir inte rödgrönt. Vinner Sossarna vet jag inte vad jag gör. Det är äckligt lika vad jag förstår.

Alliansen vill ha ny miljöbilspremie, satsa på företagen, få ordning på skolan m.m. De rödgröna vill ha butler på tunnelbanan och clowner på ålderdomshem.... ja, ni hör ju!

Varför kan man inte rösta online? Vore det inte läge för det nu när allt annat går att göra via datorn. Nån slags variant som med deklaration borde väl funka. Det känns såååå ute att behöva ta med sig ett papper och gå till en vallokal.

Förresten... Finland avbryter sin massvaccination mot svininfluensan efter alla anmälningar om fall av narkolepsi. Det kan jag förstå... men varför massvaccinerar de nu? Jag har då inte sett nåt larm om nån ny våg, har ni?


Image and video hosting by TinyPic

TV-licensskit!

Alla hushåll som har tv-mottagare ska enligt lag betala radio- och tv-avgift. På så sätt är alla med och bidrar till radio och tv som är fri från kommersiell och politisk påverkan.

Jag har hittills under mitt liv i egen lägenhet inte betalat tv-licens en dag. Jag har inte gjort det för jag tycker inte jag sak behöva det. Jag bryr mig inte ett skvatt om att ha en kanal som är fri från kommersiell eller politisk påverkan. Jag kollar aldrig på SVT eller nåt annat som är reklamfritt. SVT är ju skit. Visst visar de en och annan bra film ibland, men då orkar jag inte kolla eftersom det aldrig är reklam. Kunde jag välja bort SVT från min ruta skulle jag göra det utan att tveka. Jag betalar ju inget för de kanaler jag kollar på så varför skulle jag för de jag inte kollar på? Helt ologiskt och vansinnigt.

Idag när jag kom hem stod en pejlarnisse utanför dörren. Eftersom jag inte fatta vem han var fören jag satt nyckeln i dörren var det svårt att neka till att jag var lägenhetsinnehavare. Innan jag visste ordet av hade han kryssat i att jag gick med på att jag hade en tv och att jag skulle börja betala från och med idag. Andfådd som en tok efter en powerwalk efter jobbet och skitskraj för att få en saftig bot sa jag ingenting utan skrev mållös under med min signatur. Så nu är jag alltså med tv-licens. Bajs också!


Image and video hosting by TinyPic

World coming down

Klockan 3.55 vaknade jag med ett ryck och trodde jag hade försovit mig. Den här gången insåg jag dock innan jag gick upp att så inte var fallet. Jag somnade om och vaknade sen av att jag trodde jorden skulle gå under när klockan ringde. Trodde det var ett sånt signalhorn som varnar och säger till att man ska hålla sig inne och stänga alla fönster, så min första tanke var: Fan nu måste jag ju ta ner min myggnät för att få igen dom.
Jag inser att jag måste leta rätt på min myströja nu. Jag fryser... det är bara 11 grader ute och det kommer ju inte bli bättre. Var sjutton hade den tagit vägen? Nu är det ju inte så att det är min ända myströja... jag är stolt ägarinna till hundratals munkisar och sweatshirts, men det är just denna jag vill ha. Den är perfekt i tjocklek och dessutom väldigt oversize så man riktigt kan krypa in i den.


Ett ösregn pågår utanför fönstren. Kommer med andra ord bli dyngsur. Nackdelen med att till jobbet utan tvekan... visst har jag ett regnställ, men då blir man så jäkla svett. Nä det blir mjukiskläder med vindställ över och mitt fina paraflax.

Konstigt att jag alltid blir så stressad när jag sover till 5.00. Kan väl aldrig vara normalt?


Image and video hosting by TinyPic

Monday, August 23, 2010

Drogtest i skolan

Vid det här laget har väl alla sett hur Tomas Bodström först går med på drogtest och sedan ångrar sig när han får veta vilka substanser som ska testas. Själv påstår han att det var för att det var allt för integritetskränkande att pinka inför en främmande människa. Kollar man på klippet finns det dock ingenting som tyder på att sjuksköterskan skulle stå bredvid när han pinkade. Han var med på det när de sa att de behövde en toalett. Det var inte fören substanserna lästes upp han ångrade sig. Jag tror inte Bodström går på vare sig amfetamin, hasch eller opiater. My guess... en liten bensodiazepin för att sova kanske.


Nu kan jag dock tycka att det är upp till Tomas själv om han vill ta en tablett för att kunna sova... säg den som inte gör det idag (ja, inte jag då... jag somnar som en stock ändå tack och lov). Dock är det stor skillnad på om han misstänkt göra det eller om det skulle visa sig på ett drogtest i en tv-intervju. Jag tycker han gjorde rätt som drog sig ur. Ännu bättre hade väl varit att sagt nej från början.

Tomas säger sig dock vara för drogtester på ungdomar i skolan, och hans agerande här talar väl inte direkt för hans sak. Dock har han inget direkt motstånd i frågan. Alla partier utom Vänstern och Miljöpartiet är ju för.

Vad tycker då skoleleverna. Ja, det är ju ganska enkelt. De som inte har nåt att dölja har inget emot det. Samma sak som med IPRED och sånt tjafs... vafan spelar det för roll om man inte har nåt fuffens för sig? Säpo får gärna lyssna av min telefon... fan va uttråkade de skulle bli.

My drugstory
Själv önskar jag man haft drogtest på min tid. Jag vet inte om jag berättat historien om min s.k drogkarriär på högstadiet? Anyways... här kommer den. Jag och mina tjejkompisar (tvillingar) satt på stan i godan ro och lyssnade på ett gäng killar vi kände som spelade musik på stan. Helt plötsligt dök deras föräldrar upp... fly förbannade och släpade med dom hem. Det visade sig att någon i skolan sagt till rektorn att de använde droger. Jag anade vad som komma skulle varav jag gick hem och berättade för mamma. Någon dag senare var mycket riktigt även jag och tro killar vi umgicks med misstänkta för droganvändning. anklagelserna innehöll haschrökning och bensinsniffning. jag var förkrossad. Jag visste ju knappt va skiten var än mindre hade jag varit i närheten av att testa. En jäkla soppa blev det av alltihopa. Det påstods finnas filmer av oss drogandes på skolgården (vilka vi såklart aldrig fick se eftersom de inte fanns) och vi fick sitta hos socialen och prata om våra "problem". En liten svart jäkla prick ritades hos polisen och den satt kvar i fem år.

Om de bara haft drogtester på ungdomar i skolan på den här tiden hade saken varit biff. Ett simpelt pisseprov och hela skiten hade varit överspelat. Istället följde det med under hela ungdomen. Klart det var svårt för våra föräldrar att tro oss. Vi var inga änglar och när hela skolan och socialen påstod att vi ljög hade vi inte mycket att sätta emot.

Så drogtesta varenda skitunge. Rädda de som räddas kan och låt resten vara i fred!


Image and video hosting by TinyPic

Bygga

Sitter i soffan och är helt kaputt efter ytterligare ett superhårt och superbra träningspass. Nu är jag inne på tredje veckan med superflyt och det syns OCH känns i kroppen.

Jag har kört enligt följande schema i snart 3 veckor:

Måndag: bröst, axlar, mage, triceps
Armhävningar från boll 3 x 15Axellyft åt sidan 3 x 15 med 5 kgs hantlar (har inte tyngre tyvärr)
Hela situps 3 x 25
Dips 3 x 20
Plankan 3 x minst 60 sek

Tisdag: säte, ben, ländrygg
Utfall 3 x 15 på varje ben
Spark liggande på boll 3 x 12 på varje ben
Utfall åt sidan 3 x 15 på varje ben
Rumplyft på boll 3 x 20

Onsdag: vilodag
aktiv vila i form av långpromenad

Torsdag: rygg, armar, ben, mage
Jägarsitt 3 x 60 sek
Rygglyft på boll 3 x 20
Smala armhävningar 3 x 20
Situps på boll 2 x 20 raka + 2 x 20 snedaBicepscurl 3 x 20
Sneda plankan 2 x 60 sek

Fredag: samma som måndag

Lördag: Löpning
5 km innan frukost
60 minuter powerwalk eftermiddag

Söndag: Löpning
5 km innan frukost
60 minuter powerwalk eftermiddag

Alla styrkepass innefattar 10 minuter uppvärmning, pulshöjare mellan varje set och minst 15 minuter konditionsintervaller efteråt.

Som ni ser ganska hårt schema, men det funkar för nu och känns precis lagom för en kickstart på hösten.

Tänk va konstigt det är att man blir så sugen på nyttig mat när man tränat hårt. Kycklingbröst med ris, champinjoner och minimorötter var helt plötsligt det enda jag kunde tänka mig att äta ikväll. Vattnas i munnen bara av tanken på det. En pizza eller skräpmat skulle nog få mig att spy just nu. Konstigt när det bara för några veckor sedan var typ enda alternativet.

Nu undrar jag bara hur länge jag ska kunna behålla flytet. Jag trodde ju det var kört redan i lördags när jag kände mig så risig. Jag försöker proppa i mig protein, men jag tror jag behöver lite mer vitaminer och sånt också. Var förbi hälsokosten idag för att köpa Enaxin, men de var pust väck från hyllorna. De kan väl inte slutat med mitt mirakelmedel. De har säkert kommit på att det är farligt eller nåt. Jag hittade inget annat man inte var tvungen att käka 100 kapslar om dagen av så det fick va. Ska allt leta rätt på mitt Enaxin nånstans istället.


Image and video hosting by TinyPic